Palæstinensisk budskab – ”tilbage til afsenderen”

Den palæstinensiske Myndigheds statsminister, Salam Fayyad afviste at mødes med Israels statsminister Binyamin Netanyahu for første gang.Efter flere års dødvande i de israelsk-palæstinensiske fredsforhandlinger, syntes der at have vist sig et lille håb om en genoptagelse, da Den palæstinensiske Myndigheds (PA’s) statsminister, Salam Fayyad personligt skulle have overrakt et budskab til statsminister Binyamin Netanyahu.De to mænd havde aldrig mødtes, og det ville have været det første israelsk-palæstinensiske møde siden forhandlingerne blev afbrudt i september 2010.

Men Fayyad indfandt sig ikke, fordi han ikke ville mødes med Netanyahu på palæstinensernes “Fange Dag”.

Budskabet blev i stedet. overrakt af den “evige-“ fredsforhandler, Saeb Erekat, der har haft denne rolle i 20 år. I stedet for at det kom til at dreje sig om mødet, blev omtalen til, hvorfor Fayyad havde besluttet ikke at komme.

Fayyads afvisning af at mødes med Netanyahu menes at være, at han ikke ville gøre PA præsident Mahmoud Abbas’ “dirty work”.

Abbas’ beslutning om ikke at mødes med Netanyahu men i stedet at sende et budskab med kurer, viser hans modstandsvilje.

Imens sker der – intet. Tilbage til udgangspunktet. Palæstinenserne afventer formentlig en regeringsændring i Israel og udfaldet af det amerikanske præsidentvalg til november.