Al-Qaida er svækket

Siden Osama Bin Ladens død for et år siden er terrorgruppen al-Qaida svækket.

Huset i Abbottabad i Pakistan, hvor Osama Bin Laden holdt sig skjult i flere år. Huset er nu jævnet med jorden.

Onsdag den 2. maj var det ét år siden, at amerikanske marinesoldater fandt Osama Bin Ladens skjulested i Pakistan og dræbte ham. Al-Qaida er i dag mindre kraftfuld end for blot et år siden.
– Som organisation har al-Qaida været under stærkt pres i flere år. En række af lederne er pågrebet og dræbt, hvilket har svækket organisationen betydeligt, siger forskeren Petter Nesser fra Forsvarets Forskningsinstitut (FFI) til den norske avis Dagen.
Noget, der også har svækket Al-Qaidas situation, er ”Det arabiske forår”, der betegner en serie af demonstrationer i de arabiske lande i Nordafrika og på den arabiske halvø, med krav om blandt andet demokratiske reformer.
Susan