Indre Mission mangler ressourcer til mission

Indre Mission kom ud af 2011 med et underskud på over 6 mio. kr. Holder årsmøde i weekenden.
Omkring 2000 venner af Indre Mission forventes at strømme til DGI-Huset i Vejle, når den kirkelige bevægelse holder årsmøde den 1.-2. juni.

– Det er svært at finde penge til mission, men folk bygger gerne missionshuse, fortæller generalsekretær Thomas Bjerg Mikkelsen.

Og bevægelsen har brug for venner i en krisetid, hvor medarbejdere fyres og regnskabet viser røde tal.
Således kom Indre Mission ud af 2011 med et driftsunderskud på 6,1 mio. kr.

Svært at finde penge

– Vi oplever i øjeblikket et enormt behov og en stor efterspørgsel efter mission og diakoni i Danmark, men desværre også, at vi har svært ved at finde de nødvendige ressourcer, siger generalsekretær Thomas Bjerg Mikkelsen.
Missionshuse lukkes og sælges, men flere steder bygges også nye centre for mission i Danmark. Senest er missionshuset Klippen indviet i Lemvig.
Og generalsekretæren glæder sig over at kunne fortælle årsmødedeltagerne, at der i 2011-2012 er sat byggeprojekter i gang for over 60 millioner kr. Pengene til de nye missionshuse finansieres overvejende af lokale aktive.
– Det er en glædelig udvikling, som er med til at fremtidssikre Indre Mission, siger Thomas Bjerg Mikkelsen.

Vaklende folkekirke

For der er brug for bevægelsen som indpisker for en vaklende folkekirke.
– Måske er Folkekirkens dage talte, siger Indre Missions formand Hans-Ole Bækgaard, som skal aflægge sin beretning på årsmødet lørdag formiddag. Et af temaerne er regeringens forslag om at gøre ægteskabet kønsneutralt og tillade homoseksuelle at indgå ægteskab ved en kirkelig vielse i Folkekirken.
– Nogle vil af samvittighedsgrunde have svært ved fortsat at se sig selv som medlemmer, og nogle har allerede meldt sig ud. Andre overvejer situationen og afventer, hvad der kommer til at ske. For andre af os gælder det stadig, at vi vil kæmpe for at være i Folkekirken, samtidig med at vi ikke vil undlade højlydt at modsige, hvad der strider mod kirkens bekendelsesgrundlag. Vi vil tale de biskopper og præster imod, som forsvarer dette – også uagtet de konsekvenser, det måtte få, lyder den karske udmelding.
Årsmødet i DGI-huset i Vejle har som vanligt et spækket program for alle aldre med foredrag, debatter, sang, musik og aktiviteter for store og små.