Kina: Chen flygtet fra husarrest

Han kæmpede mod et-barns-politikken med tvungne aborter og sterilisationer. Nu er den blinde menneskerettighedsforkæmper flygtet til USAs ambassade i Beijing.
Chen Guangcheng satte alt ind på at bekæmpe det kinesiske styres overgreb mod menneskerettighederne i forbindelse med et-barns-politikken. Sammen med sit team skrev han i 2005 en rapport med eksempler på, hvordan kvinder sent i svangerskabet fik foretaget abort og tvangssteriliseringer. Og hvordan landsbyboere ville overnatte under åben himmel for at undgå familie-planlæggernes besøg.
Kampen kom til at koste Chen både husarrest og fængselsophold siden 2005. Den 22. april i år lykkedes det ham at flygte fra sin husarrest. Nu er hans bror og nevø blevet arresteret, mistænkt for meddelagtighed flugten.
Bodil