Netanyahu bliver valgets store vinder

Binyamin Netanyahu står til at vinde en eklatant sejr ved det næste Knesset-valg i Israel.Valgfeberen griber allerede om sig i Israel, og på den første dag i Knessets sommersamling i går svirrede det med rygter om datoen for nyvalg.
Før eller lige efter de store helligdage i oktober er de bedste bud.
På grund af statsminister Binyamin Netanyahus 102-årige far, professor Benzion Netannyahus død og begravelse, afstod såvel Arbejderpartiet som Meretz-centerpartiet fra at fremsætte lovforslag om opløsning af Knesset og udskrivelse af nyvalg.
En drøftelse af dette anliggende i Knesset forventes ikke før om en uge, når Netanyahu vender tilbage efter en syv-dages sørgeperiode.
Netanyahu står til at vinde en eklatant sejr ved det næste Knesset-valg, fremgår det af en nylig meningsmåling, foretaget blandt 500 voksne israelere, jøder såvel som arabere.

Netanyahu – 31 mandater

Netanyahus Likud-højreparti står til at få 31 mandater ved valget, mens Arbejderpartiet under ledelse af tidl. journalist Shelley Chaimovich og Yisrael Betenu-partiet, ledet af udenrigsminister Avigdor Lieberman, hver ville opnå 15 mandater.
Kadima-partiet under dettes nye formand, Shaul Mofaz, vil få 13 mandater, og det nye “Atid” (“Fremtid”-parti ledet af en anden tidl. journalist, Yair Lapid, vil tegne sig for 11 mandater).
De ultra-ortodokse partier – Shas, United Torah Judaism og Naional Union – vil få hhv. 8, 6 og 4 mandater, mens partierne Habayit Hayehudi og Meretz hver vil få tre mandater.
De tre arabiske partier vil tilsammen vinde 11 mandater.