Rekordstor turisme til Israel

Turismen til Israel har aldrig været større end nu. Turismen til Israel slår nu rekorden med én million siden nytår.I dette års første tre måneder kom 933.000 turister hertil – 4 procent flere end i samme periode i fjor.

Turistminister Stas Miseznikov siger, at det er lykkedes hans ministerium at neutralisere “negative indflydelser” og opnå en ny rekord for turisme, “til trods for den globale økonomiske krise og den komplicerede geopolitiske situation i området”.

Den største tilvækst er af turister fra Det fjerne Østen – 62.000 personer eller 27 procent flere end året tidligere.

– Denne turisme er 27 procent over tallet for 2011 og 30 procent mere end i 2010, oplyser Miseznikov. Stigningerne især fra Indien, 12.000 turister i perioden januar, februar og marts i år – en opgang på 32 procent i forhold til 2011.

Også turismen fra USA er i stigning. 190.000 amerikanske turister besøgte Israel i denne tre-måneders periode, en 4 procents opgang.

Fra Canada og Syd- og Central-Amerika var der en 12 procents stigning. Alene fra Brasilien kom 14.000 turister, 16 procent flere end ifjor.

Turismen fra Kina steg med 14 procent. Og fra Rusland kom 112;000 turister, en 3 procents øgning.

Ifølge turistministeriets talsmand viser europæiske lande ligeledes, hvad der betegnes som “positive tendenser”. Ikke mindst tiltrækkes turister af direkte flyvninger til feriebyen Eilat ved Rødehavet.


Artiklen fortsætter efter annoncen: