Rolf Slot-Henriksen død i Spanien

Nåede kun at få 5 måneder på efterløn.
Det er kun et par uger siden, at cand teol. Rolf Slot Henriksen skrev en prædiken i Udfordringen om ”de evige boliger”. Nu er han selv gået bort – pludseligt, under et ferieophold i Barcelona.
Den kun 60-årige fhv. sognepræst i Bredballe ved Vejle, Rolf Slot-Henriksen, nåede kun at være på efterløn i fem måneder efter 34 års tjeneste. Han døde natten mellem 3.-4. maj.
Rolf Slot-Henriksen var bl.a. kendt for sine bøger om kristen meditation, nærdødsoplevelser og islam til bøger om dansk humor samt om vores danske værdier og kultur. Udfordringen udgav hans bog ”Der er mere mellem himmel og jord” og vi havde planer om flere udgivelser, før han tog til Spanien.
Rolf Slot-Henriksen var født i Tyskland, men havde danske aner og tog sin kandidateksamen på Århus Universitet. Han var en stor teologisk kapacitet og var svær at passe ind i de kirkelige båse, men havde en stærk overbevisning om kristendommens sandhed.
I 1980’erne blev han kendt, da han udtalte sig imod Aids-kampagnernes moral.
I 1990’erne dannede han Grundslovsforeningen Dansk Kultur for at fastholde danske og kristne værdier og traditioner, som han følte truet af muslimsk ekstremisme.
Rolf Slot-Henriksen efterlader sig kone, to børn og svigerbørn samt syv børnebørn.
Henri Nissen