Voldelige pc-spil inspirerede Breivik

Retssagen mod Anders Behring Breivik har afsløret, at han er stærkt påvirket af voldelige computerspil og nordisk mytologi.

Thomas H. Eriksen er professor i
social antropologi.

I forrige uge fortalte massemorderen Anders Behring Breivik, at han brugte masser af tid på at spille computerspillet Modern Warfare.
– Spillet virkede som en slags simulations-træning, forklarede han.
Breivik var også inspireret af nordisk mytologi og havde opkaldt sin riffel efter Odins magiske spyd, Gungnir. Pistolen havde navnet Mjølner, som er krigsguden Tors hammer. Breivik havde indskrevet begge navnene med runer på sine våben.
Også computerspillet World of Warcraft har influeret Breivik. – Han har ikke været særlig god til at skelne mellem den virtuelle virkelighed i computerspillet og det at skyde mennesker i virkeligheden, siger Thomas Hylland Eriksen, der er professor i social antropologi i Oslo.
Bodil