Billy the hamster

Jeg er personligt ret vild med mangfoldigheden i Guds natur, fra den storslåede blåhval og ned til amøben, der danner liv på vores jordklode. Gud er kreativ = skabende. Et perfekt eksempel på Guds natur (og humor) er min nevø Leo’s hamster, Billy, som i dag dog er død. Muligvis af stress. Ære være Billys minde. Skulle jeg have levet Billys liv, ville jeg også have levet stærkt og være død ung.
En dag var min søster Camilla overordentligt forknølet og havde fået strenge ordrer på ikke at nærme sig hamsteren. Hvorfor denne restriktion ikke gjaldt, at hun også skulle holde sig væk fra familiens andre menneskelige medlemmer, ved jeg ikke. Mens hun lå på sofaen, legede hendes mand og børn med denne lille levende uldtot i stuen. Min nevø Leo tog da Billy op på armen og susede forbi stuebordet, men i samme splitsekund drejede min søster hovedet for at nyse, og hun ramte intetanende Bills uskyldige krop med snotklatter, bussemandsfyld og det hele! Billy overlevede heldigvis – efter et dyrelægebesøg og en penicillinkur.

Jeg mistænkte Billy for at være en lille, men stærk fætter, idet den helt uden opfordring udviste atletiske evner. Han burde have meldt sig til militærtjeneste fremfor professionel kæledyrstjeneste. Billy kunne nemlig lave en overraskende ubesværet omvendt håndstand på burets loft, frem og tilbage, frem og tilbage, som om tyngdekraften ikke fandtes.
En dag besluttede Billy sig – forståeligt nok – for en pause fra at være kæledyr. Han tog uden varsel på et weekendophold et ukendt sted og var forsvundet i 22 timer. Den var ingen steder at finde. Indtil de fandt den – nu gråhåret – og vinklet ind i en nullermands-støvklump bag køleskabet. Han havde det efter sigende fint, for han havde lagt sig i sin nytilrettede rede ved køleskabets varme motor. Måske var Billy en hun, siden der var lagt an til en rede. Hm.
Så kom Billy tilbage til virkeligheden hos min søsters børn, hvor han hver aften cruisede rundt i sin runde sportsvogns-kugle i stuen, mens familien så tv.

Det var sidste melding fra Noas Ark. Det er ikke kedeligt at være i live på Guds mangfoldige Jord!

Af Henni Andreassen