Kærlighedens ”kunstværk”

Når man bladrer i Jesper Stange og Sørine Gotfredsens hilsen til brudeparret, bliver man straks mødt af nogle af de stærke og meget billedrige og poetiske vers fra Højsangen – den af Bibelens bøger, der mere end nogen anden rammer nogle af de strenge, der rører sig i nygifte.
Men ellers består hæftet Et kunstværk af Guds finger af to tekster: ”Vielse” og ”Den alvorlige kærlighed”, som hver på deres måde behandler det, der er basis og ramme for parforholdet. Og velgørende er det, når det i Jesper Stanges bidrag betragtes som en selvfølge, at der er tale om et forhold mellem en mand og en kvinde: ”Mennesket er skabt i Guds billede som mand og kvinde. Det er og’et, der er pointen. Væren er et mellemværende. .. livet er af dobbelt natur, kun helt til stede i den venlige vekselvirkning mellem mand og kvinde.”
Et kunstværk af Guds finger, ja, og det kan man roligt give som – og med – en kærlig hilsen til brudeparret.
Niels Jørgen Vase

Jesper Stange og Sørine Gotfredsen:
Et kunstværk af Guds finger
– en hilsen til brude-parret
28 sider
59 kr.
Religionspædagogisk Forlag