Tysk avis: ”Israelske ubåde kan medføre atomvåben”

Tyskproducerede ubåde kan udstyres med teknologi, der kan medføre atomvåben.Det tyske nyhedsmagasin “Der Spiegel” skriver, at de israelske tysk-producerede ubåde i “Dolphin”-klassen kan udstyres med teknologi, der gør det muligt at medføre atomvåben.Lige siden ankomsten til Israel af den første af disse ubåde i slutningen af 1990’erne har tyske og andre medier rapporteret om disse fartøjers “atom-evne”.

I en artikel under overskriften “Made in Germany” skriver det tyske magasin, at tyske og israelske eksperter har bekræftet, at “disse ubåde er bevæbnet med atomsprænghoveder, og at Berlin længe har været klar over dette”.

Forsvarsminister Ehud Barak har ikke villet bekræfte Dolphin flådens atomkapacitet, men siger blot, at tyskere bør være stolte over, at Tyskland har sikret Israels eksistens mange år fremover,

Hans Ruehle, tidl. chef for det tyske forsvarsministeriums planlægningsafdeling, siger, at han antager, at ubådene har atom-kapacitet.

Ubådene vil kunne medføre krydsermissiler med en rækkevidde af 1500 kilometer, og vil gøre det muligt for Israel at slå tilbage mod en aggressor som Iran, skriver “Der Spiegel”.

Denne kapacitet vil have en afskræmmende virkning, hedder det videre.

De avancerede israelske ubåde i Dolphin-klassen, som med tiden skal nå op på seks sådanne fartøjer, vil kunne være neddykkede i 18 dage, mens tidligere versioner af ubåden skal op til overfladen efter blot få dages forløb.

Israelske ubåde udstyret med atomkrydsermissiler ventes at ville blive stationeret i Golfen nær Irans kyst, parat til at slå til, hvis Iran angriber Israel


Artiklen fortsætter efter annoncen:Israel og atomvåbnet

Israel er et af de 10 lande, der besidder eller menes at besidde atomvåben. De øvrige er USA, Rusland, England, Frankrig, Kina, Indien, Pakistan, Nord-Korea og Sydafrika.

Jerusalem har aldrig officielt villet vedgå, om det har atomvåben – et led i den politik, der er kendt som “atom uklarhed”. Denne ambiguitet stammer tilbage fra den 11. marts 1965, da den amerikanske ambassade i Tel Aviv sendte følgende meddelelse til Washington:

Israels regering har bekræftet, at det ikke vil være det første land, som introducerer atomvåben i det israelsk-arabiske område.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kort efter Israels oprettelse i 1948 begyndte det at undersøge atom-muligheder, og med fransk støtte blev der opført et atomreaktoranlæg i slutningen af 1950’erne.

Ifølge “Google”s oplysningstjeneste har Israel mellem 75 og 400 atomsprænghoveder, som kan
opsendes af interkontinentale ballistiske missiler, fly og – ubåde.