Haderslev-kirker starter fælles besøgstjeneste

– men prioriterer ikke løn til en koordinator. Men Anne Marie Gorritzen klør på…
Når folket ikke kommer i kirke, må kirken komme til folket. Sådan tænker folkekirkerne i Haderslev Domsogn, og derfor har de ansat en besøgstjenestekoordinator.

– Vi kan ikke være bekendt, at vi ikke kommer ud i krogene, siger Anne Marie Gorritzen.

Men Anne Marie Gorritzen skal arbejde som frivillig blæksprutte. For de mange folkekirker har ikke prioriteret at ansætte en lønnet medarbejder til opgaven, der inden længe nemt kan vokse Anne Marie Gorritzen over hovedet.
For når folk ikke kommer i kirke, er det måske fordi de ikke kan. Alderssvækkelse og forskellige handicaps sætter en kæp i hjulet.
Men Anne Marie Gorritzen har gejst. Og hun vil sætte alt ind på, at kirkerne ikke skal vente på, at folk strømmer til, men selv gå ud og komme syge og svagelige i møde.
– Vi kan simpelthen ikke være bekendt, at vi ikke kommer ud i krogene. Der sidder ensomme mennesker rundt omkring, som ingen besøger, understreger Anne Marie Gorritzen.

Mål: et korps af frivillige

Og selv om hun ikke får penge for sit arbejde, giver det så mange andre værdier. Det ved hun fra to år som besøgsven:
– Det er givtigt og godt, selvom vi er meget forskellige. Jeg ved, at jeg er ventet hver gang, fortæller hun og tilføjer:
– Lige nu er der kun ganske få besøgsrelationer i Domsognet, men vi burde kunne samle et helt korps af frivillige! For der er desværre masser af ensomme.
Anne Marie Gorritzen er uddannet pædagog og har arbejdet med alle aldersgrupper fra vuggestue, via handicappede, fritidshjem og til voksne. Lige nu har hun 2 plejebørn og en sorggruppe gennem Frivillighedscentret i Haderslev.