Nigeria: Kristne beder hjemme

Mere end 100 blev dræbt i forbindelse med bombesprængninger og gengældelsesaktioner i forrige uge. Frygt får mange kristne til at vælge kirken fra.
– Vi er stadig traumatiserede af angrebene og har ikke tænkt os at gå til gudstjeneste i kirken igen, før der igen er helt fredelige og normale forhold. Vi har besluttet os for at bede hjemme, siger Anthonia Eke, der bor i Nigerias næststørste by, Kano.
Men mange andre steder i landet kommer folk stadig i kirke i hundred tusindvis, bl.a. i hovedstaden Abuja. Her står folk i kø for at komme igennem vejspærringerne. – De vil hellere dø i Guds hus end på natklubben eller i gaderne, siger Franklin Okoye, som er kirkepræsident i Abuja.
Den muslimske terrorgruppe Boko Haram tager ansvaret for nogle af angrebene. Men vissse angreb udføres måske af andre grupper, der ønsker at optrappe de religiøse spændinger i landet.
Bodil