Vellykket læserrejse

Henrik Jacobsen, den heldige vinder af en rejse for to, havde inviteret sin mor Judith Jacobsen med på turen til Athen, Delfi, Samos, Efesus og Patmos.

Udfordringens læserrejse i apostlene Paulus og Johannes’ fodspor blev en god oplevelse for de godt tyve deltagere.
Her er de ved et kloster lige ved indgangen til åbenbaringshulen på Patmos. Rejselederen Stig Christensen har taget billedet, mens hustruen Rhoda sidder yderst til højre. Et par deltagere mangler på billedet.

På hjemturen opholdt vi os nogle timer i Athens lufthavn, hvor der så var lejlighed til at tale lidt med deltagerne om deres indtryk af turen.

Super tur

Henrik fortæller, at han har rejst en del, men det er første gang, at han har været i Grækenland og Tyrkiet. Han har normalt ikke været meget for ruiner, men fandt alligevel boulevarden og de store udgravninger i Efesus imponerende.
Det var meget spændende at besøge Apokalypsegrotten på Patmos, selv om han ikke fik nogen særlig åbenbaring på stedet. Det havde været en ”super tur” med en god kombination mellem oplevelser og afslapning.

Henrik Jacobsen havde givet sin mor Judith et abonnement på Udfordringen. Derved vandt han en rejse for 2.
Her nyder de en kop kaffe på vej til Delfi.
En lise for sjælen

Judith Jacobsen fortæller, at hun tidligere har besøgt både Patmos og Efesus, men det har været spændende at se det hele igen. Den største oplevelse var gensynet med åbenbaringsgrotten, men de andre steder har det også været spændende at besøge.
Judith kommer selv i Evangeliekirken på Frederiksberg, men har nydt samværet med mennesker fra andre kirkesamfund og sammenhænge. Hun kendte ingen af deltagerne, bortset fra Henrik.
Hun har ikke før været på en rejse med et kristent selskab, men det har været en stor fornøjelse, hvor hun specielt har nydt den megen sang, og så har det også været dejligt at være i et selskab uden de mange bandeord, og der har heller ikke været noget vrøvl på turen.
Alt i alt en meget positiv stemning: ”en lise for sjælen.”

Bankmand fik åbenbaring i grotten

Hugo Martinussen, der har udgivet bogen: Den fortrængte dimension – fortæller:
”Jeg havde på forhånd ønske om at få et særligt møde med Jesus i Åbenbaringsgrotten.
Under et privat besøg i grotten sad jeg og bad/ mediterede. Jeg så på et tidspunkt en serie billeder af ansigter, åbenbart forskellige personer. Jeg forstod ikke lige sammenhængen, men tror nu, at det var billeder som på en eller anden måde skulle vise en historisk sammenhæng.
Der var en dejlig fred i grotten – selv om der på et tidspunkt var en del snakken og uro – og lidt senere hørte jeg: ”Du behøver ikke komme her for at søge mig. Jeg er hos dig overalt.”
Stig Christensen