Gå ikke med på hetzen mod jøder

På Roskilde festivalen byggede Folkekirkens Nødhjælp en høj mur til en halv million kroner. På den måde blev der i den ophidsede, alkoholiske atmosfære opbygget en urimeligt hetz imod jøderne.
”Muren” som man ville henlede opmærksomheden på, står i Israel og er af israelernes opbygget som et terrorhegn imod de gentagne blodige angreb, som fanatiske palæstinensere i årevis har foretaget. Fx busbomber, der dræber og lemlæster uskyldige mænd, kvinder og børn.
Om det så er klogt og prisen værd at opbygge en beskyttelsesmur, det kan man diskutere. Men når man som politiker gang på gang står med en udbombet bus og en rædselsslagen befolkning, så må man gøre noget.
Desværre udstillede Folkekirkens Nødhjælp ikke en udbombet bus eller afrevne legemsdele ved siden af muren, så festival-deltagerne kunne få et afbalanceret billede.
Det er ikke første gang, at ”nødhjælpen” tager politisk side og direkte støtter den muslimske, palæstinensiske sides propaganda imod jøderne. Men det bør få os til at overveje, om vi ikke kan finde mere troværdige organisationer at give nødhjælp igennem. Til trods for navnet er Folkekirkens Nødhjælp jo bare en privat organisation. Den hører hverken under Folkekirken eller biskopperne, men er idag erobret af en politisk-aktivistisk ledelse – efter at pastor Gunner Mollerup for mange år siden gjorde nødhjælp til Biafra til en hjertesag for danskerne.
I dag får nødhjælpen en stor del af sine midler i statstilskud og bruger enorme summer på propaganda.
Når det gælder jøderne, skal vi netop i kirken være meget forsigtige med ikke at medvirke til hetz, for de officielle kirker har gennem historien desværre flere gange været med i det antisemitiske kor.
Det bliver ikke bedre af, at vores udenrigsminister også vil mærke varer fra jødiske bosættere med – om ikke en jødestjerne, så dog et ”ulovlige varer” skilt. Mens varer fra arabiske og kommunistiske diktaturer har frit løb.
Og for at gøre livet endnu sværere for danske jøder, vil politikere – også fra borgerlige partier – forbyde jødisk omskæring. Et indgreb, der ingen skade gør, tværtimod, og som for jøder er selve deres folks identitet og religion i årtusinder.
Gå ikke med på den nye hetz imod jøderne, hvad enten den kommer fra muslimsk, venstreorienteret, borgerlig eller ateistisk side.

Af redaktør Henri Nissen