Her omsættes teori til praksis

SjællandsOase samlede 275 til lejr i Haslev.
Unge lavede praktisk arbejde i byen.
Kristendom blev omsat til kristenliv på sommerens SjællandsOase på Galleri Emmaus i Haslev i sidste uge.

Shane Clairborne fra USA udfordrede lejrdeltagerne.

Ikke færre end 275 nød fællesskabet i det tidligere Haslev Udvidede Højskole. Og en dag drog unge ud i byen og hjalp folk med at slå græs, fjerne ukrudt, male stakit og meget mere.
Hvad får deltagerne med hjem, spurgte vi lejrleder og præst Erik Hviid Larsen.
– At Gud ikke kun er søndagens Gud i to timer, men hverdagens Gud, der er os nær alle dage. Vi får information nok; nu vil vi have transformation. Og det sker, når folk omsætter deres viden i mødet med Gud og hinanden.
SjællandsOase er et supplement til Dansk Oases ”strømlinede” stævne i Odder i juli.

Intimt fællesskab

– Her har vi et lille intimt fællesskab. Vi spiser sammen. Vi er inddelt i små grupper. Så når en taler er færdig, snakker vi om det i grupperne og ved bordene. Og kan man ikke snakke med den ene, kan man sætte sig hen ved et bord og snakke med en anden. Det handler ikke om at skulle finde sine noter frem flere måneder efter lejren. Vi kan omsætte det med det samme, siger Erik Hviid Larsen.
Talere var Anne Kirke fra England, som også talte ved årets LederOase, Shane Cairborne fra USA, som har rusket godt op i kirkerne de senere år, og Anders Bartholdy, der er kendt som visionær igangsætter og præst i Apostolsk Kirke i Sønderborg.
Men det var sandelig ikke ord det hele. En dag lavede man et såkaldt ”Noise” arrangement.

Larm i byen

– Vi havde annonceret i lokalavisen, at vi gerne ville komme ud og hjælpe folk i byen med praktiske opgaver, de måske ikke selv magtede. Hele 30 forskellige jobs blev det til, da vore unge drog ud i Haslev By. Og TV2 Øst bragte en reportage, der nu kan ses på deres hjemmeside, oplyser Erik Hviid Larsen.