Massivt pres for nyt fælles sommerstævne

Deltagerne ved Missionsforbundets og Baptistkirkens fælles sommerstævne forrige uge presser på for at gentage stævnet til næste år og overhaler dermed ledelsen i de to kirkesamfund.Fælles sommerstævne bør gentages til næste år!
Det var et massivt ønske fra deltagerne ved Baptistkirkens og Missionsforbundets fælles sommerstævne i Mariager, som sluttede fredag den 3. august. Og dermed overhaler menigmand beslutningstagerne i de to kirkesamfund. Kirkesamfundenes ledere udelukker dog ikke, at der kan blive tale om et fælles sommerstævne igen til næste år.

John Nielsen ser gerne på mulighederne for et fælles stævne næste år.
Første gang nogensinde

Sommerstævnet i år var historisk i og med, at det var første gang nogensinde, at to frikirkeretninger går sammen om et nationalt stævne.
– Igen og igen hørte vi fra stævnedeltagere, at dette var noget, som bare må gentages. Utallige meldinger fra stævnedeltagere fra begge kirkesamfund gav udtryk for dette, fortæller den nyvalgte missionsforstander for Missionsforbundet, John Nielsen.
– Vi mødtes lidt tøvende søndag og skulle lige se hinanden an, men i løbet af ugen blev der bygget personlige venskaber og opbygget tillid mellem baptister og folk fra Missionsforbundet, således at presset for et fælles stævne allerede næste år blev massivt fredag – sjovt nok fra dem, der havde ansvaret for alle arbejdsgrupperne på stævnet, supplerer generalsekretær for BaptistKirken, Lone Møller-Hansen.

Ønsket kom ’nedefra’

Nu står lederne så med udfordringen, at udnytte denne fremdrift og finde ud af de praktiske detaljer.
– Det er det bedste, der kan ske, at ønsket om samarbejde opstår ”nedefra”. Der er praktiske udfordringer, som vi må se om vi kan løse – og hvilken tidshorisont, der vil være for sådanne løsninger, siger Lone Møller Hansen.
– I Missionsforbundet har der længe været planlagt, at vi næste sommer har stævne på Efterskolen Lindenborg, som bliver vores nye center og samlingssted. Nu er vores udfordring at finde ud af, om faciliteterne kan rumme et stort fælles stævne, siger John Nielsen.
– Vi har oplevet Guds rige velsignelse og apropos stævnets tema ”giv velsignelsen videre” skal vi hurtigst muligt drøfte visioner og konkrete planer for fremtidens samarbejde mellem vore to kirker nationalt, siger Lone Møller-Hansen.

Overgik forventningerne

– Sommerstævnet 2012 overgik langt, hvad jeg og sikkert mange andre havde forestillet sig. Men jeg havde ikke forestillet mig, at der ville være et massivt ønske om, at det skal ske allerede til næste år. På nuværende tidspunkt ved vi ikke, om det er realistisk muligt. Men det er en positiv udfordring, som vi med stor glæde vil arbejde med. Der har i forvejen været ført samtaler mellem de to kirkesamfunds ledelser om muligheder for samarbejde. Men med stævnet er der lagt et nyt og stærkt grundlag for en kommende proces, siger John Nielsen.