Pensioneret præst åbner sit hjem for gadens børn

Pensioneret præst åbner sit hjem for gadens børn
Der er hårdt brug for Willy Kjærs bibelviden, når kvarterets unge ”invaderer” hjemmet og spørger til Gud.
Willy Kjær har været præst i Apostolsk Kirke i over 20 år. Først som pioner i Esbjerg og Rønne, siden som ansat præst i hhv. Aalborg og Helsingør. Men nu er han tilbage i Aalborg som pensionist og ”freelance”, som han udtrykker det. Og som pensionist får man som bekendt travlt som aldrig før!

Willy Kjær åbner sit hjem for unge mennesker – de kommer for at snakke om Gud.

Det begyndte med en provokation.
I foråret kom en af de unge på gaden med en provokation: ”Hvordan kan man vide, at Bibelens Gud er den rigtige?”
– Det vil jeg ikke svare på her, sagde Willy Kjær, men inviterede ham hjem den førstkommende onsdag.
– Og tag dine muslimske, hinduistiske og ateistiske venner med. Så vil vi snakke åbent om det. Bare informere hinanden, sagde han.

Ramt af Guds ånd

14 personer kom den første aften, og nu har Willys hjem 12 gange været midtpunkt for voksne unge mellem 18 og 25 år.
– Allerede anden gang oplevede vi Guds Ånd stærkt. Jeg var den eneste, der stod ude i køkkenet. De ville alle sammen fortsætte snakken inde i stuen. Men så kom en 25-årig ud til mig i køkkenet for at snakke mere fortroligt med mig. Kort efter bad vi sammen, og han gav sit liv til Jesus, fortæller Willy Kjær og tilføjer:
– Nu er han fyr og flamme og har læst hele Bibelen igennem – også de tunge bøger.
To uger senere blev en anden ”ramt af Guds Ånd”.
– Han sprang op af stolen og hoppede hen over sofabordet og løb op i baghaven hvor han satte sig på en bænk. Jeg troede, han var sur over et eller andet, så jeg fulgte efter, satte mig ved siden af ham og lade en hånd om hans skulder. Så begyndte han at stortude. Halvandet minut efter bad vi til Jesus sammen om frelse.

Gadekirke

Willy Kjærs hjem er blevet en kirke for gadens unge. Det hele begyndte, da de unge var mellem 11 og 15 år gamle.
– Jeg spurgte, om de ville med på menighedslejr og banke de kristne i fodbold. Det ville de meget gerne, så 15 af de unge mennesker kom med på lejr og en del af deres forældre deltog hele lørdagen. De kunne så ikke banke de kristne, smiler Willy Kjær.
Men de unge begyndte at komme i hans hjem:
– De gik ind og ud af huset. Jeg har en stor baghave med swimmingpool, bordtennis og grill. Og de har også overtaget huset. Jeg har kun et lille værelse på 16 kvadratmeter til mig selv. Og de benytter sig flittigt af køleskabet!

Dialogsamlinger

Willy Kjær begyndte at arrangere ungdomslejre, hvor grundstammen var de unge fra gaden, som jo ikke havde ”et bekendende kristent udgangspunkt”, som Willy Kjær udtrykker det.
– Vi kunne være op til 40 unge på disse lejre. Og deres forældre har bakket op hele vejen.
Nu starter en ny sæson, og ved redaktionens slutning var Willy Kjær ved at sende indbydelser ud til ”dialogsamling” for 13. gang.
– Efter sommerferien tænkte jeg: Orker jeg mere? Der er jo meget arbejde forbundet med at åbne sit hjem. Men så fik jeg et ord fra Bibelen: Ords.15:15b. ”Glad hjerte er stadigt gæstebud”. Og da jeg kom til gudstjeneste samme dag, blev der netop prædiket om gæstfrihed. Så var der ingen vej tilbage, slutter Willy Kjær. Og glæden blev endnu større, da han efterfølgende fik svar fra de unge: Vi kommer, vi kommer!