Nu kan soldater komme til hægterne i kristen atmosfære

KFUMs Soldatermission har netop taget første spadestik til nyt rekreationshjem for traumatiserede soldater.
Danske soldater kommer ofte hjem fra krig med stress og traumer. Nogle lukker sig inde i sig selv, andre reagerer til skade for deres omgivelser.

Soldatermissionens formand tager første spadestik.

Men nu er der håb om en blød landing for soldater efter tjeneste i bl.a. Afghanistan. Som supplement til de tre veteranhjem i Danmark har KFUMs Soldatermission nu taget initiativ til et rekreationshjem for traumatiserede soldater, hvor mange lider af post traumatisk stresssyndrom (PTS).
Det såkaldte KFUMs SoldaterRekreation skal ligge i Hvorup ved Aalborg, hvor man netop har taget første spadestik med en kæmpe gravko.
Prinsens Musikkorps spillede, da soldatermissionens landsformand, Jesper Hornstrup, satte sig til rette i gravkoen og satte skovlen i jorden som første spadestik” til otte et-værelses lejligheder.
– I KFUMs Soldatermission har vi i 120 år taget os af raske drenge, men selv raske drenge kan blive trætte. De kan snuble og falde, og så må de rejses op igen, sagde han og tilføjede om Soldatermissionens kristne grundsyn:
– Den legemlige omsorg springer ud af vores åndelige håb, og det tilfører nye kræfter til legeme og sjæl.
Flere sponsorer benyttede anledningen til officielt at overrække en check til etableringen. Der mangler dog stadig ca. en million kroner, for at projektet kan fuldføres.