Kaffe, frokost og healing i café

Aktive kristne i danske småbyer tager prisværdige initiativer for at nå ud til danskerne med det kristne budskab.
Karen og Kalle Kristesen fra Løgumkloster er nogle af dem. De har åbnet en café i byen, hvor der er kaffe og frokostretter i dagtimerne og kristne møder om aftenen.
”Markedscaféen” er mødested for flere af byens kristne grupper. Navnet kommer af, at Karen og Kalle er fast inventar på ”Kloster Mærken” – et kræmmermarked i Løgumkloster hver sommer. Her står de også for kombinationen kaffebønner og forbønner.
I Caféen arrangerer de bl.a. undervisning i FOF-regi. Her trækker de på lokale kristne undervisere, som bl.a. fortæller om personlig trivsel. Selv underviser de i Kærlighedens 5 sprog, som omhandler kommunikation i parforholdet.
De fortæller begejstret om aftener, hvor caféen har været propfuld af søgende mennesker. Til en såkaldt ”healing-aften” stimlede over 40 af byens indbyggere sammen i den lille café. Kun de 13 kendte de fra kirkelivet i forvejen.
Svend Løbner