Vært hædret for programmer om tro

Bjarke Stender fra DR2-programmet ”De Omvendte” modtog legat fra kristen organisation.
DR-journalist Bjarke Stender fik KLF, Kirke og Mediers hæderslegat på 10.000 kroner i forbindelse med KLF, Kirke og Mediers landsmøde i Strib.

Bjarke Stender blev hædret for sin seriøse måde at
behandle trosstoffet på. Foto: Jørn Dohrmann, DR.

Bjarke Stender modtog hæderslegatet for sit arbejde med tros- og eksistensstoffet gennem en årrække – både på P1 og DR2.
Han fik prisen ”for sin undrende, nysgerrige og kritiske tilgang til de emner, han beskæftiger sig med”.

Kan formidle ånd

– Bjarke Stender kan formidle ånd, sagde afgående KLF-formand Lars-Peter Melchiorsen ved overrækkelsen. – Du har sat ånd på skemaet i Danmarks Radio.
Du har gennem en del år præget DR med ånd i programmerne. Din aldrig svigtende undren overfor fænomenet tro har præget programmer som Skriftestolen og De Omvendte. Du har interviewet på en måde, så vanskelige spørgsmål er formidlet på en inkluderende måde. Du har bidraget til at fastholde trosstoffet indenfor det kristne univers i særdeleshed.

Vil undre sig

Bjarke Stender kvitterede:
– Man kan blive overrasket, når man hører, at nogen har set mine programmer. I har set det, som jeg håbede, I ville se i dem. Det gør det meningsfyldt at være journalist.
– Jeg er stolt over at være journalist. Jeg tror på tvivlen og det at undre sig. Man kan ikke tænke, hvis man er sikker på, at man har ret. Sådan vil jeg være, sagde han.
Til daglig er Bjarke Stender vært på filosofiprogrammet ’Eksistens’ på P1, hvor han også laver features. I perioder er han udlånt til DR2, hvor han laver debatprogrammer om tro og eksistens. Her er det blandt andet udsendelser som ’De 3 Bud’, hvor store personlige, etiske dilemmaer bliver taget under behandling af mennesker med forskellige livsanskuelser og trosretninger.

De 3 Bud kommer igen

Bjarke Stender er lige nu i færd med at forberede endnu en serie af ’De 3 Bud’ til DR2. Første program bliver sendt mandag den 8. oktober.