KD skal have ny formand

Per Ørum mistede opbakning i sin vestjyske base og besluttede derfor ikke at genopstille.Onsdag aften, den 5. september, meddelte Per Ørum Jørgensen, at han trak sig som formand for Kristendemokraterne og samtidig forlod partiet – øjeblikkeligt.

Per Ørum savnede opbakning og gik som formand.

Samtidig udsendte formanden for Vestjyllands Storkreds en forklarende pressemeddelelse efter et møde med Ørum.
Heraf fremgår det, at ”Vestjyllands Storkreds vil ikke pege på Per Ørum Jørgensen som fremtidig landsformand til KDs Landsmøde i Middelfart den 27. oktober 2012.”
”Vi bakker stærkt op om Pers mediemæssige evner og politiske engagement, men mener at posten som formand kræver en stærkere og mere stabil intern kommunikation.
Det er derfor vores håb, at Per fortsat vil være med i forreste række i kampen for de menneskelige og etiske værdier, der pt. trædes under fode – fra højre til venstre i folketingssalen”.
Med i afgørelsen kan måske også have medvirket, at Ørum på HB-mødet forud havde meddelt, at han ville flytte til København og stille op til Borgerrepræsentationen, men også ønskede at fortsætte som folketingskandidat i Vestjylland.
– Det er dybt beklageligt, at KD mister sin formand på denne måde. Men det var Per Ørums valg, konkluderer den politiske næstformand Egon Jacobsen, som overtager posten frem til landsmødet den 27. oktober.

Stig Grenov nævnes som kandidat til formandsposten.

– Vi havde gerne set, at Per fortsatte med politisk arbejde i KD. For han har øje for vægtige politiske emner, han er stærk og skarp i sin formulering, og han er velkendt i medierne. Per Ørum Jørgensen har en stor del af æren for, at Kristendemokraternes politik er blevet langt mere synlig i medierne, siger næstformanden.
Det er dog ikke kun vestjyderne, der har slået hånden af Ørum. Også i andre storkredse har der været drøftelser om at foreslå en anden.

Kandidater venter

Vestjylland er den største storkreds med flest stemmer på landsmødet, så deres stilling er afgørende. Men vestjyderne har denne gang besluttet ikke at pege på en ny kandidat, men stille de delegerede frit.
Fristen for at opstille en formandskandidat udløber lørdag den 15. september.
Ved redaktionens slutning var det navn, der nævntes oftest, den internationale sekretær og tidligere næstformand Stig Grenov, Nordsjælland. Han har i de perioder, hvor Per Ørum har holdt lav profil, flittigt markeret partiets politik i mange offentlige udtalelser.
En anden populær kandidat er Christian Andersen, Skjern, der dog har afvist at opstille.

Iben Tranholm er blevet opfordret og overvejer.

Blandt de mulige emner nævnes også Iben Tranholm. Hun er journalist og cand.teol. og kendt fra DRs Religionsrapporten. Hun har markeret holdninger på det etiske og værdipolitiske område, som ligger tæt på Kristendemokraternes. Hun er blevet opfordret, men havde ved redaktionens slutning ikke afgjort, om hun opstiller.
Alle medlemmer af partiet kan foreslå kandidater, men kandidaterne skal selv erklære sig villige, før de opstilles.
Henri


Artiklen fortsætter efter annoncen: