Obama kan gennemtvinge forskning på fostre

En dommer afviste en retssag mod Præsident Barack Obama, fordi han vil forske i fostres stamceller for skatteydernes penge. Nu har en føderal appelret bakket op om afgørelsen.- Forskning i fostres stamceller har aldrig gavnet nogen, hævdes det. Alligevel får Obama lov til at fortsætte stamcelleforskningen for skatteydernes penge.

Dr. David Prentice fra organisationen Family Research Council kæmper for forskning i voksnes stamceller – ikke i fostres.

USAs tidligere præsident George Bush var imod forskningen på fostre, men Barack Obama fik tilladelsen igennem få måneder efter, at han blev præsident.

Dickey-Wicker loven

En lovændring kendt som Dickey-Wicker loven fra 1996 forbyder den føderale regering at bruge skattepenge til ødelæggelse af menneskefostre i de tidligste stadier af livet – i den videnskabelige forskning.
For to år siden afgjorde en distriktsdommer ved navn Royce Lamberth, at Obama bryder Dickey-Wicker loven. Men i april 2011 fastslog den føderale appeldomstol, at Obama har ret til at ’tvinge skatteyderne til at betale for en stamcelleforskning på menneskefostre som aldrig har hjulpet nogen patienter’, hedder det.
Beslutningen om at tillade forskning i fostres stamceller begrundes med, at der ikke er tale om ødelæggelse af levende fostre – så ingen svangerskaber bliver afbrudt for at sikre forskningsmateriale.

Lever af aborter

Kristne modstandere af abort begræder afgørelsen.
– Forskning i fostres stamceller er afhængig af ødelæggelsen af menneskefostre i det helt tidlige stadium. Ødelæggelsen af dem er en uløselig del af processen, hedder det.
Videre siger Dr. David Prentice:
– Den føderale støtte til forskning i fostres stamceller er et tragisk spild både af liv og skatteydernes penge, for på trods af løfterne, som blev givet for at sikre støtten, er der ikke et eneste ekesempel på, at en behandling har været succesfuld. Kun med voksnes stamceller kan man hjælpe patienter, og nu får folk i tusindvis hjælp for op mod 100 forskellige sygdomme og lidelser.
Retningslinjer fra NIH, det nationale sundhedsinstitut, anbefaler, at læger, som arbejder med fostres stamceller, ikke må være ansat som fertilitetslæger. Det ville nemlig medføre frygt for, at nogle fostre vil blive skabt med det formål at blive anvendt til stamcelleforskningen.