1.000 amerikanske soldater i Israel for at deltage i ‘største militærmanøvre’

De første af 1000 amerikanske soldater, der skal deltage i hvad der betegnes som “historiens største amerikansk- israelske militærmanøvre”, er begyndt at ankomme til Israel, hvor manøvren skal afholdes hovedsageligt som en luftforsvarsøvelse.
Præcis hvornår den skal finde sted oplyses ikke, af sikkerhedshensyn.

Udgiften er imidlertid kendt: USA vil betale 30 millioner dollars og Israel 30 millioner shekler (ca. 7.85 mio. dollars).

De amerikanse tropper kommer fra baser rundt om i Europa og Middelhavsområdet. Ialt 3.500 USA-soldater og 1.000 israelske soldater vil deltage i manøvren, der finder sted på baggrund af spænding omkring Irans atomprogram og den skarpe retorik på tærsklen til det amerikanske præsidentvalg.

Manøvren, der har fået navnet “Austere Challenge 2012 og skal vare flere uger, har været under forberedelse i to år.

Den højtstående amerikanske flyoffiicer, generalløjtnant Craig Franklin, siger i telefonen fra Tyskland, at “det drejer sig om teamwork”, og at manøvren ikke er forbundet med nationale valg eller spændinger i Mellemøsten.

Udsat

Manøvren skulle have fundet sted i april, men blev udsat efter israelsk ønske.

Muligheden for et israelsk angreb mod Irans atomanlæg i nær fremtid synes mindsket, og statsminister Binyamin Netanyahu siger nu, at verden har indtil næste sommer til gå til handling mod Iran.

Den amerikansk-israelske øvelse vil teste israelske og amerikanske luftforsvarssystemer mod indflyvende missiler og raketter fra steder så fjerntliggende som Iran.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den højtstående israelske officer, brigadegeneral Nitzan Nuriel, siger, at den computer-simulerede manøvre skal praktisere teamwork over for potentielle trusler “på alle fronter.

En anden fremtrædende israelsk officer – Isaac Ben-Israel – tidligere general i det israelske flyvåben og leder af Iraels rum-organisation, siger, at manøvrens førstemål er at forbedre koordineringen mellem amerikanske og israelske teknologiske kapaciteter.

Dempsey her påny

Den amerikanske generalstabschef, general Martin Dempsey, ventes at ville overvære manøvren. Det bliver hans andet besøg i Israel i år.


Artiklen fortsætter efter annoncen: