70 procent af amerikanerne støtter Israel

Selv om der nu og da blæser kølige vinde mellem USA’s og Israels ledere, er den amerikanske befolknings støtte til Israel uanfægtet af dette – og stadig meget stor.
I en nylig meningsmåling udført af det amerikanske “Foreign Policy Institute” ser 70 procent af amerikanerne gunstigt på Israel.
Adspurgt om deres syn på Israel indtog 81 procent af de konservative denne opfattelse, mens tallet for moderate var 68.5 procent og for liberale 63 procent.

Opinionsundersøgelsen – betegnet “Foreign Policy Matters i 2012” – blev udført 15.-17 september og har en fejlmargin på 3.1 procent .

På spørgsmålet “hvem er USA’s bedste allierede i verden” kom Israel på andenpladsen med 15.9 procent, godt efter England med 54 procent.
40 procent af svarpersonerne var republikanere, andre 40 procent demokrater, mens 20 procent identificeredes som enten uafhængige eller “uden parti-tilknytning”.

Oplysningerne om meningsmålingen er offentliggjort af nyhedsbureauet “Jewish Telegraph Agency” (JTA).

Hvad Syrien angår støtter henved 66 procent af amerikanerne USA’s bestræbelser på – sammen med dets allierede – at oprette en “íngen-flyvning zone” for at beskytte civilpersoner og bidrage til en overgang til en mere pro-vestlig regering i stedet Bashar Assads styre.