80 pct. israelere tror på Gud

Ifølge en nylig meningsmåling er antallet af religiøse og ultra-ortodokse jøder for opadgående, mens antallet af traditionelle og sekulære jøder er på vej ned.
Opinionsundersøgelsen, der er foretaget af ”Israel Democracy Institute Guttman Center”, viser, at 80 procent af de 2083 adspurgte tror på Gud, mens 63 procent lever efter de gamle spiseregler om ikke at blande kød og mælk – men 65 procent ser tv paa sabbaten.
Undersøgelsen er en fortsættelse af to tidligere studier, i 1991 og 1999. Den afslører, at stadig flere israelere søger til religion.
Dette er sket i løbet af det sidste ti-år. Et større antal jøder definerer nu sig selv som religiøse eller ultra-ortodokse.
3 procent er ”anti-religiøse sekulære”, (sammenlignet med 6 procent i 1999), 43 procent er ”sekulære” (sammenlignet med 46 procent), 32 procent er ”traditionelle ” (sammenlignet med 33 procent), 15 procent er ”religiøse” (sammenlignet med 11 procent) og 7 procent er ultra-ortodokse (sammenlignet med 5 procent).
Richard Oestermann