Dragende og utæmmet skønhed

Initiativgruppen OPENspace inviterer til temadag lørdag 3. november i København. Sociolog Dorte Kappelgaard er med i arrangørgruppen.

Dorte Kappelgaard

”Skønheden er blid og vild. Den viser sig i det hæslige, i det guddommelige og kommer til os midt i hverdagens velkendte cyklus.”
Sådan indleder initiativgruppen OPENspace sin pressemeddelelse. Gruppen består af mennesker, der interesserer sig for tro, kunst og eksistens. På temadagen vil kunstnere som Jørn Henrik Olsen og Karsten Auerbach udforske, fejre og praktisere skønhedens mystik og potentiale sammen med deltagerne.
– Vi ønsker at udforske de kaotiske, dystre og uskyldige sider af skønheden. Det gør vi i lyset af vores egne erfaringer og kontekster – og i lyset af en kristen spiritualitetstradition, siger teologistuderende og medinitiativtager Marija Krogh Iversen og suppleres af sociolog Dorte Kappelgaard (billedet):
– Vi ser på, hvilken rolle skønheden spiller i et samfund, der enten hylder skønheden som overfladisk pænhed eller vrænger på næsen ad den som elitær æstetik.
De forskellige kunstneres fortolkninger af skønhed sker gennem bl.a. billeder, koncert, bevægelse, poesi og smagsløg. Temadagen finder sted på Kontorhotellet No51 i Vermlandsgade 51, København.
/sl