Svensk pro-palæstinensisk ‘flotilla’ på vej til Gaza

Sæsonen for pro-palæstinensiske aktivister der vil prøve at bryde Israels blokade af Gaza-striben fra søsiden, er endnu ikke forbi, og fra Italien meldes, at et skib ved navn ‘Estelle’ vil afsejle til Gaza om kort tid.
Skibet sejler under svensk flag, og ombord på fartøjet er en gruppe pro-palæstinesiske svenskere.

“Estelle” menes at medføre udstyr, der er tiltænkt “Gaza Ark”-projektet – et canadisk inititiav som ønsker at bygge et Gaza-lavet skib, der skal have palæstinensiske eksportprodukter ombord.

Blandt aktivisterne – for størstedelens vedkommende svenskere – er en tidligere israeler ved navn Dror Feiler, som også deltog i Marmara flotillen i 2010. Nogle af deltagerne er kendt af israelske myndigheder for at have været med i anti-israelske aktiviteter.

Israel har fulgt skibets rejse fra det forlod Sverige, og en talsmand for det israelske udenrigsministerium siger, at denne gruppe er “mere isoleret end nogensinde”.

– Dette togt har opnået nul-interesse uden for gruppen, siger talsmanden. Hamas opretholder dets radikale hårde linje, når det drejer sig om Israel, så den maritime blokade er stadig virkningsfuld i henhold til international lov.