Syrisk præst myrdet

Pastor Fadi fra Katana nær Damaskus blev bortført, og nu har man fundet hans lig, fortæller
Åbne Døre. Oprøret i Syrien er ved at blive overtaget af militante muslimer, som angriber kristne.Oprøret i Syrien ser ud til at blive overtaget af militante islamister. Det går ikke mindst ud over de kristne.
– Der er foruroligende rapporter om ekstremister, der går ind i Syrien og forsøger at overtage, hvad der har været en legitim revolution mod et undertrykkende regime, siger USAs udenrigsminister Hillary Clinton.

Øget brutalisering

Afsløringer af syriske oprørere, der henretter fangne regeringssoldater under islamsiske tilråb har rystet resten af verden.
USA advarer derfor om, at kampene i Syrien bliver stadig mere brutale under de udefra kommende militante muslimer.
Og nu oplever kristne en kedelig tendens: Volden bliver i stigende grad rettet mod de kristne frem for militære mål, fortæller Åbne Døre.

Tortureret og dræbt

– Har jeg ikke tidligere fortalt dig om præsten fra Katana, der blev kidnappet? Han er blevet fundet dræbt, er den sørgelige nyhed, Åbne Døre modtog fra en lokal kristen.
– Præsten var fra Katana og i fyrrerne, hans navn var Fadi, fortalte han. Katana er en landsby cirka 25 kilometer sydvest for Damaskus. Da et medlem fra Fadis menighed blev kidnappet, var Fadi draget af sted sammen med en onkel til den bortførte, for at betale løsesummen på 3 millioner syriske pund. Herefter tog oprørerne også dem som gidsler.
– Kidnapperne har tortureret ham, klippet ham skaldet og herefter skåret hans øjne ud og dræbt ham. I må bede for hans kone og hans to teenage-børn. Præstens kone har meget svært ved at bære dette, fortalte den lokale kristne.

Tjente Jesus ved at hjælpe mennesker

Åbne Døre har talt med en præst, som plejede at skaffe bibler til Fadi, og som mødtes med ham nogle få dage, før han blev kidnappet. Han fortæller:
– Fadis overordnede havde spurgt ham, hvorfor han blev ved med at rejse frem og tilbage mellem Katana og Damaskus. Fadi svarede:
– Jeg kan ikke tjene Jesus uden at hjælpe mennesker, det er derfor, jeg må rejse rundt.
Ifølge denne præst var Fadi ivrig efter at grave dybere i Guds ord, og han havde for nyligt spurgt efter en bibelfortolkning (eller en ”bibelnøgle”).

Vil ramme kristne

– Det er hjerteskærende at se, hvad der foregår i Syrien, meddeler denne lokale kristne.
– De kristne bliver i stadig større grad målet for angrebene. Under eid (muslimske helligdage), blev der talt mere og mere om, at de kristne skal rammes. En dag eksploderede der igen en bombe i Damaskus, og for nyligt er to kristne fra Al-Qusayr blevet kidnappet. De er begge præster. I må bede for, at de må vende sikkert hjem!

Oprørere i kristent kvarter

I forrige uge modtog Åbne Døre en rapport fra en troende i Aleppo om, at omkring 100 oprørere var gået ind og havde infiltreret en hovedgade i et kristent kvarter. Den syriske hær var dog hurtigt kommet dertil og var i stand til at omringe dem og få dem ud.
– Folk lever i frygt. I må fortsætte med at bede for Syrien og for de kristne, siger de lokale troende.

Øget vold mod kristne

Åbne Døres koordinator for Syrien havde følgende kommentar som reaktion på den aktuelle situation:
– Den voldelige situation rammer hele den syriske befolkning hårdt, det kristne fællesskab såvel som andre befolkningsgrupper.
Men gennem de seneste to-tre uger har vi observeret en tiltagende vold, som specifikt er rettet imod de kristne eller imod kristne områder. Der placeres nu bomber i de kristne områder, hvor der ikke er nogen strategiske eller militære mål overhovedet.
Vi er dybt bekymrede for vore brødre og søstre, og vi opfordrer kirkerne til fortsat at bede i denne situation.
(Åbne Døre har ændret navnene i artiklen af sikkerhedshensyn.)