Debat

Send dit debatindlæg til:
debat@udfordringen.dk
Red. forbeholder sig ret til at forkorte og udelade indlæg.

Amnesty og abort

Julen nærmer sig og dermed også den tid på året, hvor mange mennesker giver pengegaver til forskellige missionsselskaber, foreninger mv.
I den forbindelse føler jeg mig tilskyndet til at advare mod Amnesty International.
Store dele af Amnestys arbejde for forfulgte og samvittighedsfanger over hele jorden kan man naturligvis kun glæde sig over og støtte. Man kan debattere, om Amnesty altid har koncentreret sig om de rigtige lande, og om de har været fair mod Israel, men for nylig har Amnesty efter min mening definitivt sat sig uden for det gode selskab.
Amnesty International har nemlig officielt gjort sig til fortaler for fri abort i hele verden og forfølger nu energisk denne dagsorden. Den, der giver penge til denne organisation, må altså nu se i øjnene, at disse penge bliver brugt i kampen for retten til at slå børn ihjel i deres mødres maver.
Dermed er det selvsagt ikke længere muligt at støtte Amnesty. Hvis man gerne vil hjælpe forfulgte mennesker i andre dele af verden, er der heldigvis andre gode muligheder som fx Dansk Europamission og Åbne Døre.
Helge Hoffmann
Ørslevklostervej 76
7840 Højslev

Bed om Jerusalems fred

Vi kan bede for mange byer, men den by Herren byder vi skal bede for, er Jerusalem, men fred bliver der først, når Jesus sætter sin fod på Oliebjerget.
Kære ven – når du er helt alene, og du kun har Herren tilbage, så har du alt, du behøver ikke mere. Her er Israel nu. Alle lande vender sig mod Israel, men Guds løfter, som Gud gav til Abraham, de holder hele vejen hjem.
Men hvornår har vi sidst hørt en prædiken, om de sidste tider og Jesus genkomst? Det er ikke Gud, som har et forklaringsproblem, men os som har et forståelsesproblem. Nu har vi jo fået en indisk ræv, til at passe den religiøse hønsegård, men pas nu på løven af Juda, for han er ikke tandløs.
En dame ringede til mig for at få forbøn. Hun havde ikke sovet i to nætter, fordi hun var så bange. Hun havde aldrig forstået Johannes Åbenbaringsbogen. Men nu havde hun købt en let forståelig dansk oversættelse gennem Udfordringen, og nu var hun virkelig bange for alle de forfærdelige ting som sker og vil ske.
Jeg forklarede hende, at hvis hun havde løst billet til himmelekspressen havde hun ikke noget at frygte. Den holder snart på perronen, og når den er kørt, så kommer der altså flere som kører denne vej.
Henri Nissen beder om, at vi beder for Udfordringen. Regeringen truer med at gøre det så dyrt, at det ikke kan hænge sammen økonomisk. Selvfølgelig vil vi bede for en avis, som bringer gode nyheder. De andre medier bringer kun de dårlige nyheder.
PS. skulle det ske at Udfordringen ikke udkommer til næste år, er det naturligvis fordi at toget er kørt, og Nissen flytter altid med.
Peer Laigaard
Sønder Alle 3
7860 Spøttrup

Jul contra Eid

Det giver nogle spekulationer og en del mediebevågenhed, at en boligforenings afdelingsbestyrelse har holdt en Eid-fest (Ramadanens afslutning), men efterfølgende ikke ønsker afdelingens traditionelle juletræ. Begge dele er en demokratisk beslutning i en bestyrelse med muslimsk flertal.
Lucas H. (uge 47, debat side 20, red.) nævner ideen med, at en kristen lejer da bare kunne købe et juletræ til afdelingen. Ja – i et lokale, men ikke udendørs på afdelingens fællesarealer. Hvis en lejer i stueetage har have, kan et juletræ også fint placeres i haven.
Kamma A. skriver (uge 47, debat side 20, red.), at det er på høje tid, at kristne danskere tager stilling til, hvor længe der skal siges nej til kristendommen. Tanken er rigtig – helt uden at fordømme indvandrerbørn og deres familier. I 1961 forviste en højesteretsdom i USA Gud og Bibelen fra “det offentlige rum”. Resultatet blev, at de negative statistikker begyndte at gå opad. Og det er fortsat siden.
I Danmark har vi klaret det samme uden højesteret. Men også her kommer følgerne. De er allerede synlige. Og de vil blive mere synlige. Hvad vil vi gøre ved det?
Jens Peter Lauge Giversen
Nørager 1 B st. th.
64oo Sønderborg

Tag imod Kristus

Nu nærmer julen sig med hastige skridt og by og land bliver pyntet med al mulig pynt, med guirlander og lys.
I kristenheden fejrer vi lys på grund af Jesu fødsel i Betlehem. Lige inden julen kommer, har vi fire adventssøndage. Adventens tid er forberedelsen til julen, hvor vi alle sammen – ung og gammel – bør tænker over, hvad betydning julen har. Der bør vi sætte os ind i julens tekster i Bibelen og i salmebøgerne. På den måde styrker Gud os i troen.
Der er måske to – måske tre juledage, der fortæller os, hvad julen handler om. Blandt andet at Jesus blev født i Betlehem i Davids stad. Jesus er af Davids slægt.
Ordet siger om David, at han var en mand efter Guds hjerte. Hvorfor mon det siger det? Der var en affære med David og en kvinde, hvor kvinden badende sig og David begærede hende. Kvinden var Urias’ kone. David sendte Urias i krig og han døde på slagmarken. Så kunne David gifte sig med Urias’ kone. Da kom profeten til David, og fortalte om en mand som kun havde ét får og en rig mand, som havde mange får. Den rige mand var konge. Han tog det ene får, som manden havde, og slagtede det.
Så blev kong David vred og sagde, ”han skal dø!” Hertil svarede profeten: ”Det er dig. Du tog Urias’ kone, som du ikke havde lov til”. Da angrede David, han så sin synd og bad Gud om nåde. Og derfor, fordi han bekendte synden, er han en mand efter Guds hjerte.
Jesus kom til verden for at frelse syndere som mig og dig. Han elskede os så højt, at han forlod himlens herlighed og steg ned til denne jords elendighed.
Derfor bør vi med respekt for Herren holde Jul og takke ham, for han blev et barn som andre, med følelser og tanker. Han elsker os og gav sit liv på Golgata Langfredag. Uden jul, ingen påske. Uden påske, ingen pinse. Tag mod Kristus min ven og følg ham. Han elsker dig og gav sit liv for at frelse dig. Og hans dyrebare blod er rensemiddel for alle mennesker på denne jord, lige fra Adams dage – og lige til den sidste mand dør på denne jord.
Tag imod gaven – og du har en ven der aldrig slipper dig. Ordet siger, at ingen kan elske mere, end den der giver sit liv for en ven. Større kærlighed findes ikke på denne jord. Glædelig jul alle sammen. Og Guds fred og Guds velsignelse over folk. Må Vorherre være med jer alle.
Gunnar Joensen
Reberbanen 45, 1. th.
5960 Marstal