Gud er forbudt i svenske kirker

Glem al snak om Gud og Jesusbarnet, drop bøn og velsignelse, og udelad juleevangeliet. Salmer er også bandlyst i Guds hus, hvis svenske skoler skal holde juleafslutning i kirken.
Generaldirektør Anna Ekstrøm og undervisningsråd Claes-Göran Aggebo fra skolevæsenet vil ganske vist indrømme, at det lyder paradoksalt at skulle gennemføre en religiøs højtid uden religiøse indslag. Men sådan er loven altså udformet, siger de. Generaldirektøren mener dog, at visse traditionelle salmer som ”Stille nat” måske kan accepteres, hvis en skolerektor tillader det.
Socialminister Göran Hägglund, som er Kristendemokrat, finder debatten helt afsporet. Det burde være muligt at markere en højtid sammen. Til gengæld kunne man måske lade de mest modvillige blandt eleverne få fri fra et religiøst arrangement, mener Hägglung.
Bodil