Kristne må godt mødes i kostald

Myndighederne i Belarus havde truet med at sætte pinsekirken New Life Pentecostal Church på gaden den 5. dec. Men nu er det opgivet, så menigheden må stadig mødes i deres bygning.

Myndighederne har i 10 år truet med at lukke denne ’stald-kirke’ i Minsk i Hviderusland. Men menigheden kæmper bl.a. gennem bøn og sultestrejker for at beholde bygningen.

Retten afgjorde, at menigheden alligevel ikke skal smides ud fra deres ombyggede stald-kirke i hovedstaden Minsk. Desværre er sagen ikke overstået endnu, da både grunden og bygningen juridisk set stadig tilhører regeringen, som ikke vil godkende menigheden.
New Life menigheden har 1000 medlemmer. De har nu i 10 år kæmpet for at kunne beholde deres bygning, bl.a. gennem sultestrejker, da myndighederne i 2006 sendte en bulldozer mod bygningen. Også besøg af udenlandske diplomater har støttet kirkens kamp mod myndighederne.
Bodil