John Kerry – af jødisk baggrund og en støtter af Israel

USA’e nye udenrigsmniister, John Kerry, 69, kendt som en urokkelig støtter af Israel, er af jødisk baggrund, oplyser israelske og udenlandske medier efter have dykket ned i, hvem denne demokratiske senator fra Masschussets er.
Manden, der skal efterfølge Hillary Clinton på denne krævende post, er af jødisk baggrund – med to jødiske bedsteforældre.

Kerry, der oprindelig hed Kohn, er født i Østrig-Ungarn, (idag den tjekkiske republik). Hans mor, der er fra New England, har en patriarkalsk stamtavle og et skotsk-lydende navn.

Nyheden om hans baggrund kom som en stor overraskelse for John Kerry. Han erfarede om den, da han var kandidat til præsidentposten for ni år siden.
Hans bedstefar på fædrene side var født Fritz Kohn, som ændrede sit familinavn, inden han immigreredet til USA i 1905.

Kerry er ikke den første amerikanske udenrigsminister, der har opdaget jødiske rødder sent i livet. Det samme gælder for daværende udenrigsminister, Madeleine Albright, født i Prag, der først i 1997 som moden kvinde erfarede, at tre af hendes fire bedsteforældre var jøder.

John Kerrys broder, Cameron, overgik til jødedommen, efter at være blevet gift med Kathy Weinman, som er jødinde og arbejder i et Washington advokatfirma.

Præsident Barack Obamas valg af Kerry til udenrigsminister viser hans åbne, liberale sind. Den tidligere leder af Det hvide Hus’ stab, Emmanuel Rahm – nu borgmester i Chicago – er jøde og står Obama nær.

Israel

John Kerry har besøgt Isreal adskillige gange og anses for en af landets mest fremstående amerikanske støtter.
Da Kerrys udnævnelse forelå, sagde statsminister Binyamin Netanyahu, at Kerry har megen erfaring og går helt ind for Israels sikkerhed.
– Jeg ser frem til at arbejde sammen med ham, sagde Netanyahu.
Blandt de israelske ledere, der gratulerede Kerry med udnævnelsen til udenrigsminister, var tidl. udenrigsminister Tzipi Livni – nu stifter af et nyt politisk parti – der udtaler, at den rolle, Kerry har påtaget sig, er højst betydningsfuld, når det skal bestemmes i hvilken retning hele regionen skal gå.
– Din succes er vores succes og vores fremtid, hedder det i Livnis udtalelse.

I amerikansk-jødiske kredse udtrykkes også tilfredshed med Kerrys overtagelse af udenrigsministerpsten. Talsmanden for “Americans for Peace Now”, Ori Nir, siger, at Kerry konsekvent har vist en dyb forståelse for de komplicerede udenrigspolitiske udfordringer som USA er konfronteret med i Mellemøsten og rundt om i verden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Krigsveteran

Kerry er kendt ikke blot for at støtte Israels sikkerhed, men også for at modsætte sig landets bosættelsespolitik
Han har været senator i 27 år og er formand for senatets uderigskomite. Han har studeret på Yale University og er krigsveteran. Han kæmpede i Vietnam krigen, hvor han fik kampmedaljer som “Silver Star”, “Bronze Star” og “Three Purple Hearts”.

.

.


Artiklen fortsætter efter annoncen: