Over 160.000 så julevideo

Sociale medier er som skabt til kirken. Det kristne budskab fortælles bedst fra den ene person til den anden, siger kvinden bag succesen ”Jul på facebook”. Får ros af So Ein Ding.
Vi fravalgte at formidle vores facebook julehistorie gennem de store kanaler, fortæller Ellen Aagaard Pedersen, redaktør på folkekirken.dk.

Videoen er dejligt uhøjtidelig, mener Nikolaj Sonne fra DR.

”Jul på facebook” blev spillet 160.000 gange på 10 dage blot ved at folk delte videoen med deres facebook-venner.
– Vi præsenterede blot videoen på vores egen facebook-profil. Vi tænkte, at hvis det er godt, vil folk dele det med hinanden. Og sådan vil vi hellere have, at folk møder det kristne budskab. Det er helt elementært i kristendommen, at forkyndelsen og troen bliver givet fra det ene menneske til det andet. Derfor er sociale medier skabt til kirken, siger Ellen Aagaard Pedersen.

Fortalt med humor

Nikolaj Sonne er vært på gadgetprogrammet “So ein Ding” på DR2. Han har selv set filmen tre gange og er ikke i tvivl om, hvorfor filmen er blevet taget så godt imod.
– Filmen er godt eksekveret. Det er en genkendelig historie fortalt med humor – og så bliver den overført til et univers, som alle kender, siger Nikolaj Sonne til folkekirken.dk
– Den er nem at dele, og så er det godt, at den ikke er så højtidelig. Det giver folk noget at tale om og grine af, tilføjer han.
”Jul på Facebook” er omtalt i flere danske medier fx Dr.dk, Tv2beep.dk, og i Tv2 News.