10 kirkeledere anholdt i Eritrea

Kort før et forfejlet kupforsøg i Eritra foretog myndighederne masseanholdelser blandt lederne i landets undergrundskirke, fortæller Åbne Døre.
Den eritreanske undergrundskirke blev forbudt i 2002 og har siden da været genstand for flere ”kampagner” fra myndighedernes side. Nu frygter man, at denne kampagne går ud på helt at udrydde kirken ved at ramme dens nøgleledere.
Der vides ikke meget om kupforsøget, men det rapporteres, at der var omkring 100 soldater med i oprøret. De tiltvang sig adgang til informationsministerens kontor og forsøgte at tvinge ham til at læse en meddelse op om, at politiske fanger skulle frigives. Herefter blev signalet afbrudt. Der er også usikkerhed om præsident Afewerkis’ helbredstilstand og frygt for nye kampe mellem Etiopien og Eritrea.
Bodil