Familie idømt 18 års fængsel for at konvertere i Egypten

En familie med otte medlemmer er af en domstol i Beni-Suef blevet idømt 15 års fængsel for at konvertere fra islam til kristendommen.
Retten idømte samtidig syv offentligt ansatte i byen Beba fem års fængsel for medvirken.
Sagen går tilbage til 2004-2006, hvor den tiltalte Nadia Mohammed Ali og hendes sønner samarbejdede med syv ansatte om at ændre deres muslimske navne til kristne navne på deres ID-kort – og samtidig flytte til Beni-Suef.
Faktisk var Nadia Mohammed Ali kristen, da hun konverterede til islam 23 år tidligere. Hun havde giftet sig med en muslimsk mand, der døde i 1991. Nu ville hun så sammen med sine børn vende tilbage til den kristne tro og samtidig flytte. Men det blev både familien og de offentligt ansatte straffet for.
Bodil