“Global jihad” aktivister nær grænsen til Golan

Israel må opføre et grænsehegn mod Syrien, fordi – efter at den syriske hær har forladt græseområdet – er globale “jihad”-elementer kommet dertil i stedet.
Det er statsminister Binyamin Netanyahu, der siger dette advarende på et regeringsmøde, da han meddelte om færdiggørelsen af en 230 km barriere ved grænsen til Egypten. Den blev opført i løbet af blot to år og har, siger Netanuyahu, helt standset den illegale immigration til Israel fra Sinai.

Ifølge Netanyahu vil Israel bygge sikkerhedsbarrierer langs alle dets grænser, først og fremmet på Golan-højderne over for Syrien.
– Vi ved, siger han, at på den anden side af grænsen har den syriske hær trukket sig tilbage og globale “jihad”-elementer er rykket ind.

Netanyahu opsummerede, at under den nuværende regering er Israels sikkerhed blevet styrket, en international koalition er blevet mobiliseret mod Iran, Israels har svært beskadiget Hamas i Gaza-striben under den nylige mini-krig, og sikkkerhedshegnet er blevet bygget i syd.

Han afviste kritik af, at han ikke hvde gjort nok for at fremme fredsprocessen og sagde, at det var den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, der havde undgået forhandlinger.
– En aftale må omfatte en palæstinensisk anerkendelse af Israel som en jødisk stat, erklæring om afslutning af konflikten og en demilitariseret palæstinensisk stat, sagde han.