Græd da hun fik en bibel

Mange forfulgte kristne har ikke adgang til en bibel. Men nogle får alligevel én gennem bibelsmuglere, mens andre er afhængige af håndskrevne kopier, fortæller Åbne Døre.”Kvinden græd, da jeg gav hende Bibelen”, fortæller en bibelsmugler til Åbne Døre.

Åbne Døres arbejde begyndte i 1950’erne, da hollandske Anne van den Bijl (kendt som Broder Andreas) smuglede bibler til forfulgte kristne bag jerntæppet.

Bibelsmuglerne havde opsøgt en kirke i et ”lukket” land og havde ikke ret mange bibler tilbage af dem, de havde smuglet ind i landet.
Kvinden havde under hele gudstjenesten sendt stjålne blikke mod den bibel, bibelsmugleren sad med.

Blev verdens rigeste

Da hun fik den, sprang tårerne frem i øjnene på hende. ”Er den virkelig til mig? Må jeg få den?” Hun gik fra kirken som den rigeste i hele verden.
Hun skulle hjem og læse. Endelig! – Nu havde hun en for sig selv og skulle ikke hele tiden låne af andre. Nu kunne hun læse så meget, som hun ville.
Mange nye kristne i lande med forfølgelse læser Bibelen igennem flere gange, når de får den i hænderne første gang.

Bibelen læres udenad

Det er så dyrebart for de kristne at læse om Jesus og hans gerninger og ord, og om hvordan Gud op igennem historien forberedte hans første komme, fortæller Åbne Døres generalsekretrær Jørn Blohm Knudsen.
Mange forfulgte kristne lærer Det Nye Testamente udenad, fordi de i flere år havde haft til opgave at skrive Ny Testamente af i hånden.
Hvis kirken mangler bibler, beder man ofte unge, nye kristne om at skrive den af.
Det tager lang tid at skrive Det Nye Testamente af i hånden, men det kan lade sig gøre.

Verden mangler bibler

Behovet for bibler rundt om i verden er ikke tilfredsstillet. Mange troende kristne kan ikke læse i Bibelen, når de gerne vil, simpelthen fordi de ikke har en.
Åbne Døre ser det som sin opgave at bringe disse mennesker en bibel eller Det Nye Testamente, så de kan blive oplært og vokse i troen og stå fast under forfølgelse, fortæller Jørn Blom Knudsen og fortsætter:
– Nogle af de største øjeblikke i mit liv har været, når jeg selv har været med på en smuglertur og selv har kunnet give bibler til forfulgte kristne. Guds ord er levende og virkende og forvandler mennesker.
Vær med til at bede for de forfulgte kristne, bibelsmuglerne og deres arbejde med at skaffe bibler til kristne i ”lukkede” lande, opfordrer Jørn Blohm Knudsen.
Læs mere om Åbne Døres arbejde på hjemmesiden www.forfulgt.dk/nyheder