Hvor koster troen mest?

Åbne Døre har netop udsendt ”Verdensranglisten”, som viser de lande, hvor kristne forfølges mest. Listen er baseret på data fra lokale medarbejdere, kirkeledere og eksperter i 65 lande.I de sidste fem år er titusinder af kristne blevet myrdet, og 200 millioner bliver diskrimineret, fortæller Åbne Døre.

Verdenskortet har farvemarkeringer af de lande, hvor kristne forfølges mest. Nordkorea er sort, hvilket betegner ”absolut forfølgelse”, mens ti lande øver ”ekstrem forfølgelse”.

Organisationen har netop offentliggjort verdensranglisten over, hvor kristne forfølges mest – og endnu engang ligger Nordkorea helt i top.

Baseret på spørgeskema

Listen er fremstillet ved hjælp af et spørgeskema, som kortlægger situationen for de kristne i de enkelte lande.
Ud fra spørgsmålene gives der point om lovgivning, myndigheders praksis, ytringsfrihed, forsamlingsfrihed, personlige interviews og rapporter om forfølgelser.
Listen bliver fornyet en gang om året, hedder det på Åbne Døres hjemmeside forfulgt.dk.

Værst i Nordkorea

Ligesom i tidligere år er det Nordkorea, som topper verdensranglisten:
– Flygtninge kan fortælle de mest grufulde beretninger om forfølgelse af de kristne i landet. Men de kan også fortælle, at den kristne menighed i landet har overlevet frem til i dag – til trods for den ekstreme sult, modgang og forfølgelse.
Der eksisterer ifølge flygtningene flere små kristne grupper rundt om i landet. Men af hensyn til sikkerheden består disse grupper sjældent af mere end 10 medlemmer og ofte kun af familiemedlemmer.
En af flygtningene fortæller om en husmenighed med 20-30 medlemmer, som simpelthen forsvandt sporløst i år 2000, fortæller www.forfulgt.dk.
Åbne Døre opfordrer til forbøn for de forfulgte kristne verden over.