Redaktør roser folkekirken

Et lektiecafé-initiativ i Haderslev domsogn fik JydskeVestkystens redaktør til at rose kirken.- Lektiecaféen er et godt eksempel på, hvordan folkekirken trods megen turbulens og kritik i disse år stadig formår at spille en aktiv og meningsfuld rolle i vores moderne samfund.

Tirsdag den 8. januar roste lokalredaktør Mads Sandemann folkekirken i sin kommentar.

Sådan lyder de store ord fra lokalredaktør på Jydske-Vestkysten Mads Sandemann. Emnet er den lokale lektiecafé i Haderslev, som sognemedhjælper i Haderslev Domsogn, Henrik Refshauge, har været med til at starte.

Bedre end computerspil

Lektiecaféen ligger i KFUM og KFUKs lokaler i Haderslev og manglede for nyligt frivillige – men siden december har 19 voksne i alle aldre meldt sig til arbejdet. Hjælpen til lektierne retter sig især mod 4.-6. klasserne, som er blevet for gamle til SFOerne. Og det synes Mads Sandemann er en rigtig god idé.
– Det giver god mening, for de er vokset ud af skolefritidsordningerne og kan have behov for at have kontakt med andre end computere og spillekonsoller hjemme på værelserne, inden deres forældre kommer hjem, pointerer han og fortsætter:
– For disse børn er lektiecafeen en god mulighed for i trygge rammer både at få socialt samvær og værdifuld hjælp til skolearbejdet.

Et skulderklap

Sognemedhjælper Henrik Refshauge er glad for rosen:
– Det er selvfølgelig et skulderklap til det arbejde, vi har gang i. Det, at vi profilerer det diakonale her i sognet. Og så kan vi jo bruge det til at udvide vores kontaktflade, så vi får flere platforme i byen.