Bibelen set gennem en kriminaldetektivs øjne

Kriminalassistent Jeffrey Warner Wallace har netop udgivet bogen ”Cold-Case Christianity”, hvor han går til evangelierne, som en dygtig betjent på et gerningssted.
Kriminaltekniker fra Los Angeles med specialitet i forhør og tidligere erklæret ateist J. Warner Wallace har netop udgivet bogen Cold-Case Christianity.

J. Warner Wallace

J. Warner Wallace har de seneste år arbejdet på Cold-Case mord og prøvet at finde spor i gamle henlagte mordsager efter et langt liv med erfaring fra både SWAT team, som narkobetjent og i mange andre special enheder. Allerede som ung betjent viste han et særlig talent for forhør, som gav ham ekstra kurser i emnet.
Han voksede op som ateist med en stor forventning til, at videnskaben efterhånden ville have svar på alle spørgsmål. Derfor var han heller ikke synderlig interesseret i Bibelen, før han som 35-årig tænkte, at Jesus lød som en interessant lærer i livet. Derfor købte han en bibel og begyndte at læse Markusevangeliet.

Den bedste bog

Da Wallace læste Bibelen gennem en kriminal-detektivs briller, skete der noget. Historier, som bare var fjerne fabler for ham, kom til live.

Hvad der derefter skete overraskede ham:
– Jeg begyndte at bruge mine kriminaltekniske værktøjer på teksten og i løbet af en måned var jeg, på trods af min store tøven og skepsis, blevet overbevist om, at Markusevangeliet var apostlen Peters øjenvidneberetning.
Denne overbevisning ledte Jeffrey Warner Wallace til en personlig tro på Jesus. Ud fra denne tro og sin erfaring har han skrevet bogen Cold-Case Christianity, som først giver læseren kriminalteknikerens værktøj og derefter sammen med læseren ser på evangeliernes bevisførelse.
– Det er den bedste bog, jeg nogensinde har skrevet, okay, det er også den eneste. Men jeg syntes, at vi havde brug for den i en tid, hvor evangeliets troværdighed er under angreb fra alle sider, skriver Jeffrey i en kommentar til bogen.