Iran: “Israel vil blive sendt ind i koma”

I den første direkte trussel mod Israel; efter sidste uges (påståede) luftangreb mod syriske mål, siger den næstkommanderende over Irans væbnede styrker, brigadegeneral Masoud Jazayeri, at Syriens svar vil “sende det zionistiske styre ind i koma”.
Jazayeri sagde:
– Forbrydere må vide, at bag hvert stød ligger et massivt gengældelses-stød.

En sådan udtalelse, offentliggjort officielt, menes at have været godkendt af det iranske styre.
– Den islamiske anti-israelske modstandsbevægelse har rettet blikket mod en syrisk gengældelses-foranstaltning, sagde han. Amerikanerne og israelerne er kommet til den erkendelse, at de fuldtud forstår, at den syriske nations tilbageholdenhed ikke er uendelig. Den globale arrogance og Israel er på nippet af sammenbrud. Den era er forbi, da overherredømme-nationer hundsede med uafhængige nationer.
– I den nye æra, fortsatte han, vil forbryderne vide, at der vil blive et modstød, hvis niveau, størrelse og timing vil blive afgjort af frie, anti-overherredøme nationer.

2/3 ikke-operationsdygtig
Den tidligere operationschef i en afdeling af det syriske luftvåben siger:
– Før krisen i Syrien, da den syriske hær var på toppen, i det mindste teoretisk, var der ingen mulighed for at besvare den israelske aggression, så hvad vil der ske når to-tredjedele af den syriske hærs kampstyrke ikke længere er operationsdygtig?

Den syriske officer siger videre, at siden krisen begyndte har den syriske hær mistet omkring 800 tanks og andre panserkøretøjer.

Iran udtaler, at det fuldtud vil støtte, at Syrien forbliver stærk.

Den arabiske Liga erklærer, at den vil mindske det syriske folks lidelser, “mens det kæmper imod Israels aggression og det internationale samfunds arrogance”.

Tyrkiet

Tyrkiet har imens kritiseret, at Syrien ikke har foretaget en modaktion.
– Hvorfor kan præsident Bashar Assad ikke gøre noget mod Israel, siger den tyrkiske udenrigsminister, Ahmed Davutoglu – ikke engang kaste grus, når israelske fly overflyver hans palads og leger med hans lands værdighed?

Udenrigsministeren fortsatte:
– Hvorfor reagerede den syriske hær – som har angrebet dets egne uskyldige mennesker i 22 måneder med jetfly og på jorden med tanks og artilleri – ikke på den israelske operation? Hvorfor kan Assad, som gav ordre til til at afskyde SCUD-missiler i Aleppo, ikke gøre noget mod Israel?
– Tyrkiet, tilføjede han, vil ikke sidde på sidelinjen, når et muslimsk land angribes.


Artiklen fortsætter efter annoncen: