Muslimer undsætter livstruet dansk politiker

I Israel og flere andre lande følger man opmærksomt udviklingen i en sag i Danmark om muslimsk undsætning til en livstruet dansk politiker, Lars Hedegaard.Avisen “International Herald Tribune” bringer hitorien fire-spaltet paa bladets forside idag . Denne store opsætning skyldes, ifølge nogle Mellemøst-sakyndige, at sagen kan influere på muslimske opfattelser andetsteds i Europa.

Hedegård er tidligere avisredaktør og kendt som en anti-islamsk polemiker. Da nyhedens spredtes den 5. februar, at han med nød og næppe havde undgået et mordforsøg, udtalte Imran Shah fra Københavns Islamiske Selskab:
– Vi ved, at dette er noget, man vil prøve at give os skylden for. Vi ved, at vi må være fremme i forreste linje og gøre det klart, at politisk og religiøs vold er totalt uakceptabelt.

Det islamiske selskab – som driver Danmarks største moske og spillede en større rolle ved at puste til lidenskaberne ved offentligørelsen af Muhammed-tegningerne, bragt først af Jyllandsposten og siden af andre europæiske blade, heriblandt i Norge og Frankrig – fordømte omgående angrebet mod Hedegaard.

Selskabet sagde også, at det beklagde dets egen rolle under Muhammed-tegnings krisen.

Hedegaard lever nu under politibeskyttelse,.

Uventet

– Så skete noget uventet, skriver”Herald Tribune”. Muslimske grupper, som ofte var blevet kritiseret under denne krise for ikke at have talt imod vold og dermed pustet til flammerne, løftede nu deres stemmer for at fordømme angrebet mod Hedegaard og støtte hans ret til at give udtryk for sine meninger.

Hvem der prøvede at dræbe Hedegaard er stadig et mysterium. Lars Hedegaard siger, at en mand, der talte dansk uden accent – araber eller pakistaner – iført en postkjakke var kommet til hans hjem for at aflevere en pakke. Da han saa Hedegaard, affyrede han en pistol direkte imod ham, men ramte ikke. Efter et håndgemæng flygtede han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hedegaard siger, at han er skeptisk med hensyn til, om muslimer har ændret deres holdninger i retning af større imødekommenhed over for Europas normer.
– Der er ikke et “moderat” islam, siger han. Der kan være forskellige nuancer af muslimers meninger, men som et totalitært tankesystem er islam forblevet uændret i mindst 1200 år.

Nyheden om den tilsyneladende bedring i retning af større tolerance blandt danske muslimer er nået frem til mange muslimske samfund rundt i Europa, men om der reelt vil ske en ændring, vil tiden vise.