Bestyrelsesformand Henrik Rasmussen:
-Når jeg kan nyde, vil jeg også yde

Henrik Rasmussen er ikke umiddelbart en kendt person. Den skæbne deler han med rigtig mange andre bestyrelsesmedlemmer, som ikke er i rampelyset, men som gør en stor indsats frivilligt.

Henrik Rasmussen er aktiv i 3 bestyrelser.

– Det er ikke noget, som jeg har gået og tænkt over. Jeg synes, det er dejligt at være med i bestyrelsesarbejde. Især, når man oplever et godt samspil og et stort engagement fra de andre medlemmer af bestyrelsen, forklarer han og siger:
– Men der er jo rigtig mange mennesker der sidder i forskellige bestyrelser og gør et kæmpe arbejde for, at tingene lykkes. Og dem må vi ikke glemme.

Henrik Rasmussen sidder i øjeblik i tre bestyrelser. Han er formand for Djurslands Efterskoles bestyrelse. Derudover er han med i bestyrelsen i sit lokale Oase-fællesskab og så sidder han også i bestyrelsen i en sportsklub.

Vi overser det lokale

– Hvis jeg skulle vælge mellem dem, ville jeg vælge de kirkelige fra. Jeg synes, vi som kristne kan have en tendens til at overse de mange goder i vores samfund og glemme sportsklubben, vandværket og borgerforeningen og i stedet vælge de mere synlige og anerkendte poster i det kristne arbejde, fortæller han og fortsætter:
– Det er så vigtigt, at vi involverer os i lokalsamfundet. Ikke nødvendigvis for at evangelisere og missionere, men for at skabe relationer og være en del af det liv, der foregår i verden omkring os.

Ydmyg over indflydelsen

Henrik er ingeniør og afdelingsleder i en stor entreprenørvirksomhed og bygger havne i hele Danmark. Han fejrer sølvbryllup i år og har tre drenge på 14, 17 og 21. Og han vil godt indrømme, at bestyrelsesarbejdet til tider kan tage meget tid.
– Men jeg har oplevet stor forståelse hjemmefra. Desuden har jeg forsøgt at være engageret i det, som mine børn i forvejen havde mulighed for at nyde. Så ville jeg også yde noget, forklarer Henrik, som synes, bestyrelsesarbejde er spændende.
– Det er interessant, fordi jeg får lov til at være med til at få tingene til at lykkes. Samtidig kan jeg også føle mig lidt ydmyg over, hvor stor indflydelse mit frivillige arbejde kan få på andre menneskers liv, fx på efterskolen, hvor det handler om både medarbejdere og unge mennesker, som skal leve med konsekvenserne af de beslutninger vi tager, forklarer han.
– Men jeg synes, det er meningsfyldt at få lov til at yde, der hvor andre har sørget for, at mine børn eller jeg kunne nyde.