Våbenhvile brudt – raket fra Gaza slår ned i Israel

Den tre måneder lange våbenhvile mellem Israel og palestinensiske kamgrupper i Gaza-striben er blevet afbrudt, da der fra Gaza blev afskudt en Grad-raket, som slog ned nær den israelske by Ashkelon, dog uden at forvolde personskade.
Våbenhvilen blev indgået efter intensive kamphandlinger mellem Israel og Hamas ifjor.

En underafdeling af El Aksa martyr-brigaden – den militære fløj af Fatah – udtaler i en e-mailed erklæring, at den havde afskudt raketten som en første, naturlig reaktion på “likvideringen” af en palæstinensisk fange, den 30-årige palæstinensiske mand, Arafat Jaradad, som døde i et israelsk fængsel i weekenden.

I erklæringen hedderdet, at “palæstinenserne skal modstå fjenden med alle tilgængelige midler”.

Palæstinensiske ledere udtaler, at Jaradads død skyldes stærk tortur under det forhør han undergik efter at være blevet arresteret den 21. februar for at have kastet sten mod israelske bosættere.

Ifølge israelske myndigheder kunne en obduktion af Jaradad ikke afgøre dødsårsagen.

Statsminister Binyamin Netanyahus bureau afviser at kommentere raketbeskydningen, men holder generelt Hamas ansvarlig for alle angreb fra Gaza.

Præsident Shimon Peres udtaler:
– Ro vil blive mødt med ro, missiler med en reaktion, Jeg tror at begge sider har en dyb interesse i at holde flammerne nede