Præst skuddræbt i Kenya

I byen Garissa nordøst for Nairobi blev to pinsepræster skudt ned af ukendte gerningsmænd. Den ene døde, mens den anden efter en hastoperation er uden for livsfare.Torsdag den 7. februar blev to præster beskudt i Garissa, Kenya, fortæller Åbne Døre.

Byen Garissa, hvor de to præster blev skudt ned, ligger nær grænsen til Somalia.

Ukendte gerningsmænd åbnede ild mod de to præster, der begge er fra en pinsekirke i Garissa. Den ene præst blev erklæret død, inden han nåede frem til hospitalet.
Hans ældre kollega blev hasteopereret, og han er nu uden for livsfare.

Øget vold mod kristne

Mange mennesker er berørt af angrebet. Den tragiske episode påvirker utvivlsomt både de to præsters familier, såvel som den menighed, som de uge efter uge tjente i.
Det er ikke svært at forestille sig de følelser af sorg, vrede, frygt, opgivenhed og mismod, som kristne omkring dem måtte opleve og skal finde vej igennem.
Samtidig bliver drabet en fortsættelse af den kedelige tendens, som kristne i Kenya har oplevet i de senere år.
Volden mod kristne er stigende; alene sidste år mistede 44 kristne livet, mens 205 oplevede fysiske angreb.
Langt det meste af volden menes at blive begået af islamiske ekstremister.

Nr. 40 på Verdensranglisten

Som det er tilfældet med adskillige andre østafrikanske lande, er også Kenya kommet under øget islamisk indflydelse i de senere år.
Kristne presses både af en tiltagende vold såvel som af islams voksende politiske indflydelse. Derfor røg Kenya ind som ny på en 40. plads på Åbne Døres Verdensrangliste 2013. Listen viser hvor i verden, den kristne tro koster mest.
Det er endnu ukendt, om islamisk ekstremisme og religiøse motiver spiller en rolle i angrebet mod de to præster. Men ét er sikkert: Der er brug for nogen, der vil bede, opfordrer Åbne Døre.