Ny dansk Metal Bibel på Roskilde

City Kirken i Taastrup lægger lokaler til, når præsten Roul Åkesson inviterer til samarbejde om evangelisering på Roskilde Festival.I øjeblikket arbejdes der på en dansk version af Metal Bible, som meget gerne skal være klar til Roskilde Festivalen til sommer.

– Der er en dansk Metal Bibel på vej med vidnesbyrd fra danske og udenlandske kristne, som spiller hård rock, fortæller præsten Claus Mester-Christensen, som håber, den er klar til uddeling til Roskilde Festivalen.

– Ud over Det Nye Testamente kommer den også til at indeholde vidnesbyrd fra både danske og udenlandske heavymetal-musikere, der enten altid har været eller er blevet kristne, fortæller præsten Claus Mester-Christensen fra City Kirken. Metalmusikerne fortæller deres livshistorier – og om, hvad Gud og Bibelen betyder for dem.
Frikirkepræsten synes, det er dejligt, når man kan nå mennesker på et sprog, de forstår. Og glæder sig ved tanken om uddeling af Metal Bibler i Roskilde.
Frikirken i Taastrup lægger derfor lokaler til, når præster og frivillige samles for at skabe et godt samarbejde om bibelspredning på musikfestivalen.

Indsats i Danmark

– Præsten Roul Åkesson fra Malmø, som er leder af Bible for the Nations, er initiativtager og arrangør. City Kirken bakker bare op, men vi er som alle andre inviteret til at deltage.
-Roul og Birgit Åkesson har stor erfaring med evangelisering til rockfestivaler og vil nu gerne være med til også at gøre en indsats her i Danmark, siger Claus Mester-Christensen.
Der blev holdt dialog- og informationsmøder den 19. februar for præster og ledere – og for frivillige. Endnu et møde forventes afholdt, når begivenheden kommer tættere på – hvis der er interesse for det.
– Roul Åkesson har også tidligere på måneden været her og prædiket i City Kirken. Her fortalte han om sine erfaringer med Bibel-spredning på musikfestivaler.
– Vi har i her i kirken i øjeblikket et tema, der hedder ”Ordet på bordet”, som sætter fokus på Bibelen. Derfor kom han og fortalte om, hvad det gør ved folk at få en Bibel, de kan relatere til. Nogle læser den med det samme. Andre stiller den på hylden til senere, siger præsten.
Selskabet samarbejder også med kirker og kristne organisationer i Europa, og der findes allerede Metal Bibler på bl.a. svensk, engelsk, spansk og tysk.
– Man er for eksempel nået ud med budskabet til verdens største Metalfestival – Wacken Open Air i Tyskland, hvor man i samarbejde med lokale har uddelt over 25.000 Metal Bibler.
– Bible for the Nations laver bibler til specielle grupper og har tidligere bla. trykt en Biker Bibel og en Street Bibel på dansk, tilføjer Claus Mester-Christensen.