Taknemlighed i luften på festival

Sommerstævnet på Lindenborg var efter to års corona-fravær fuld af kristne, der var glade for igen at opleve det tværkirkelige fællesskab.

Ejvind Kjelkvist fra Sorø – med plejehunden Amy, som kommer fra et hjem med tre børn – sætter især pris på fællesskabet, naturen og stedet … på det, som har været og det, som er. Kort sagt: Det hele, var hans svar på spørgsmålet om, hvad han synes om sommerstævnet.

Gensynsglæden mennesker indbyrdes var ekstra stor i år på Sommerstævne 2022 på Lindenborg Efterskole.

Temaet var denne gang: Guds rige – midt imellem jer. Og der var nærmest taknemlighed i luften på det tværkirkelige stævne, når nye deltagere ankom. To år uden den normalt årlige begivenhed fik især en del af de faste deltagere til at føle ekstra glæde over gensynet – med stedet og med mennesker, de holder af.

Ejvind Kjelkvist fra Sorø var en af dem, der tog sig et lille frikvarter på en bænk i græsset ved hallen, mens han ventede på sin hustru. Her havde han en skøn udsigt over en stor del af området og vandet. Hans midlertidige ”plejehund” – sønnens hund Amy, så bestemt også ud til at nyde opholdet her.

– Min kone og jeg har været med hver gang. Vi plejer at komme som campister, men i år tager vi en let version. Vi deltager efter, hvad der er på programmet, så vi kommer også nogle af de andre dage, fortalte Ejvind Kjelkvist, der er vokset op med tro.
Han skal stadig lige vænne sig til, at han nu er en del af Evangelisk Frikirke Danmark – på grund af navneskiftet (fra Missionsforbundet).

Fælleskirkeligt

Charlotte Bekker Willer, præst i Osted Frikirke, bød veloplagt velkommen til en meget fin åbningsgudstjeneste – som i år var med præsten Jakob Vagner fra Roskilde Baptistkirke.

Hun deltog i øvrigt også senere på dagen – som en af otte præster, i en ny opdateret og udvidet Evangelisk Frikirke Danmark ordinationsgudstjeneste. Der var stuvende fuldt i hallen til åbningsgudstjenesten. Alle sæder var besat, da Jakob Vagner og et lille hold af unge gik i gang … og brugte fin humor som bærende element i optakten. Der var bl.a. et sjovt indlæg om en ung mand, der havde forvekslet stævnet med Roskilde Festival, og fandt ud af, at det var værd at blive.

Veloplagt stævnechef – Lars Gaarden i en af mange handy-situationer på Sommerstævne 2022 i Lindenborg.

Humoristisk stævnechef

Stævnechef Lars Gaarden spredte i øvrigt ligesom tidligere år en del muntre kommentarer omkring sig. Det gjorde han også, da han kom på scenen i den store hal i forbindelse med åbningen. Da han tog mikrofonen og sprittede den af, sagde han med et glimt i øjet:

– Jeg så, hvor meget de spyttede, da de øvede … Han tilføjede også bl.a. : -Vi skal have en genial, genial, fed uge. Og her havde han tydeligt de fremmødte med sig. Det var tid til glæde – for en del efter nogle krævende år i skyggen af corona.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Torben Andersen, generalsekretær i Baptistkirken i Danmark, John Nielsen, generalsekretær i Evangelisk Frikirke Danmark, ungdomsorganisationerne BBU og EFBU og alle andre medvirkende havde bestemt grund til at være glade for den vellykkede åbning med vedkommende ord og med fin lovsang, der ramte hjertet.

Stævnechef Lars Gaarden svarede i en kort pause på, om han havde eller tidligere havde haft åndelige oplevelser på sommerstævnet i Lindenborg: – Jeg er fuldt beskæftiget med diverse praktiske ting, så jeg når sjældent at deltage i nogle af arrangementerne, fortalte han.

What’s not to like?

Med en positiv tilgang til forespørgsler om alle mulige former for hjælp og en positiv måde at møde stævnedeltagere på var han en fin del af Guds rige mellem mennesker. Som stævnechef stod Lars Gaarden foran en uge med masser af arbejde – koordinering og diverse praktiske opgaver fra morgen til aften, sent i seng og tidligt op … og med hans muntre ”What’s not to like-indstilling” til disse arbejdsbetingelser, var han et godt og kærligt signal.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og når han havde brug for hvile, var hustruen heldigvis med, så der var mulighed for at lade lidt op i familiens telt i det store campingområde – hvor der i øvrigt var forbavsende stille og fredeligt, selvom her var mange campister.

Emil Rosswall og Nicoline Weidinger, begge 20 år, var ledere på Beatcamp for børn og unge fra 4. til 9. klasse. De unge ledere lyste godt op med deres fine energi – og festlige udstyr.

Rundt om hallen

På græsplænen bag hallen kom et par iøjnefaldende, glade unge gående: Det var Emil Rosswall fra Strandvejskirken I Humlebæk og Nicoline Weidinger fra Bethaniakirken i Aalborg. Begge var ledere på Beatcamp for børn og unge fra 4. til 9. klasse og glade for at være med. De fremhævede fællesskabet – og nærvær med Gud, som det største ved sommerstævnet.

– Jeg kan altid mærke, at der er en helt speciel stemning her, sagde Nicoline Weidinger, som er ansat som børne- og teenagearbejder i sin kirke. Emil Rosswall var helt enig,

– Vi kan vel godt kalde det en Guds Festival, sagde han. Og bedre kan det vel ikke udtrykkes. Blandt de medvirkende talere/undervisere på programmet i løbet af ugen var bl.a.: Mikael Tellbe, Bente Lybecker, Thomas Hansen, Palle Flyger, Preben Kok, Per Hyldgaard, Anne Mie Skak Johansen og Ole Lundegaard. Musikalsk var der også et godt program – bl.a. lovsangsaften med Stille Stunder, koncert med Sofus Jul Möglich Rasmussen og band, Cecilie Noer …


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vejret var meget varmt og sommerligt det meste af ugen.

Batterierne lades op

Der var mange stævnegæster til stede, som arbejder hårdt i hverdagen eller har et langt og krævende arbejdsliv bag sig – og stadig påtager sig diverse frivillige opgaver oveni familieforpligtelser. De fortjener, at sommerstævnet heldigvis også er sommerferie og leg. En uge, hvor man godt og gerne må dase, spille spil, spise is og god mad eller bade uden dårlig samvittighed, så ”batterierne” lades op igen.

Rammerne i Lindenborg er helt perfekte hertil. Også til intense, livsbekræftende og forløsende samtaler på kryds og tværs … noget der vist også altid er masser af – på det uformelle program.