Artikelserie om den usynlige verden som bog

Udfordringens undervisningsserie af Graham Powell om den usynlige åndelige verdens indvirkning på mennesker, udkommer nu som bog.
Udfordringens læsere får et intro-tilbud.Gennem flere uger har Udfordringen bragt undervisnings-artikler af den new zealandske bibellærer Graham Powell.

Graham Powell har ofte undervist i Danmark. Men hidtil er hans bøger ikke udkommet på dansk.

Powells særlige kald er at hjælpe kristne, som ikke kan få deres liv til at fungere.
Hans undervisning bygger på egne livserfaringer og på årtiers kristen tjeneste med at sætte mennesker fri af åndelige dæmoniske bindinger.
Og det er ikke kun slemme syndere ude i verden, der kan opleve disse bindinger.
Faktisk oplevede Graham Powell selv, at hans sind blev plaget i en grad, så han var på randen af selvmord. Dette skete samtidig med, at han i ti år var meget aktiv i mission.

Angst ind med barneske

Unge Grahams psykiske problemer skyldtes formentlig en over-ængstelig mor. Dermed fik angsten let spil i hans liv.
Han forsøgte at flygte ind i et verdsligt liv med underholdning, men følte en stor tomhed.
– På et tidspunkt gik jeg flere gange ind i en tom kirke og bad Gud om hjælp. Til sidst lå jeg på kirkegulvet – så fortvivlet var jeg.

Opturen og nedturen

Selv om Graham kort efter fik et herligt møde med Gud på et ungdomsmøde i UMO, og blev fyldt med Helligånden, slap han ikke af med angsten.
– Jeg bad en time hver dag. Da det ikke hjalp, bad jeg to timer. Til sidt bad jeg op til fire timer dagligt. Jeg var ikke nogen åndelig kæmpe, men bøn var den eneste måde, jeg fik en smule fred på.
Så begyndte jeg at faste. Først en dag, så i hele uger.
Jeg lærte tusindvis af bibelvers udenad, men jeg oplevede ikke den forløsning, som jeg længtes efter. Jeg var stadig plaget af frygt.
Jeg følte en smerte så stor, at jeg ikke længere bad med ord, men blot stønnede og sukkede og græd.
Jeg gik altid til forbøn, men der skete aldrig noget. Andre faldt om under bøn, men jeg oplevede ingenting.
Jeg gik til rådgivning hos præster og rådgivere, men de forstod ikke, hvordan jeg havde det, og de kunne ikke hjælpe mig. Hvis de bad for mig, var det kun korte bønner. Jeg blev skuffet så mange gange.

Onde ånder?

Hjælpen kom, da Graham til sidst sagde op. Hans lederpar tillod sig forsigtigt at spørge, om han troede, han trængte til at blive udfriet fra onde ånder, og tilbød at bede for ham.
Selv om Graham havde troet, at onde ånder var noget, der kun huserede i ulandene, hjalp det ham, da lederparret tog autoritet over det onde og befalede det i Jesu navn at slippe sit tag. Men kampen var ikke forbi.
Heller ikke en psykiater eller hypnose kunne hjælpe.

Her var nøglen

Men så var det, Graham fik denne besked fra Gud i en drøm: – Jeg vil, at du skal rejse dig i et opstandelses-liv.
– Jeg læste Markusevangeliet kap. 11 om figentræet, hvor Jesus i vers 24 siger: ”Den, der siger til dette bjerg: Løft dig op og styrt dig i havet! og som ikke tvivler i sit hjerte, men tror, at det, han siger, vil ske, for ham sker det.”
Men hvordan?
Nøglen lå i vers 25:
„Alt, hvad I beder og bønfalder om, det skal I tro, at I har fået, og så får I det.“
– Nu begyndte jeg at bede om at blive sat fri på bestemte områder, hvor jeg var plaget. Gud havde vist mig, at jeg allerede havde fået det, jeg bad om, indsat på en konto. Selv om det ikke straks skete, var det mit og kunne trækkes på kontoen.
Tidligere havde jeg haft det som æslet efter guleroden. Jeg spurgte og spurgte… Men nu tog jeg imod og takkede, selv om det endnu ikke var sket.
Til at begynde med havde jeg ikke tro til at sende hele bjerget i havet på en gang, men jeg havde tro nok til at begynde med skovl og hakke…
Og på den måde skovlede Graham sig fri af angst efter angst.

Tilbud til læsere

I bogen, som Udfordringen nu udgiver, giver Graham en tiltrængt undervisning om, hvordan vi gennem frelsen i Jesus får mulighed for at bliver fri – både for syndens magt i vores liv, og for de usynlige dæmoniske plageånder.
Det er Grahams opfattelse, at mange kristne – ligesom han selv – ikke aner, at der foregår en sådan kamp deres sjæl. Derfor forstår de ikke, hvorfor de oplever så mange problemer.
Bogen ”To verdener – kæmper om din sjæl” udkommer ca. 1. april. Den kan indtil da forudbestilles for 198 kr. Normalprisen er 228 kr. Udfordringens abonnenter får desuden 5 pct. ekstra rabat. Bogen er på næsten 300 sider og indholder megen undervisning, som ikke har været trykt i avisen. Bogen kan bestilles på hosianna.dk.


Artiklen fortsætter efter annoncen: