Den Evangeliske Frikirke fylder 125

Den 22. marts fylder den Evangeliske Frikirke i Randers 125 år. Det blev fejret den 10. marts.Den Evangeliske Frikirke i Randers kan her i marts fejre 125 års jubilæum.

Gennem deres 125-årige historie har Den Evangeliske Frikirke i Randers haft mange placeringer. I øjeblikket lejer de sig ind i Nellemann-bygningen helt nede i Randers centrum, for at være tæt på byen.

Kirken blev stiftet den 22. marts 1888 som Den Frie Mission i Randers og talte dengang 32 medlemmer.
I dag har kirken 250 medlemmer, samt 100 unge, som er med i kirkens ungdomsarbejde Skywalk.
 

Historie

I de første mange år holdt menigheden til i forskellige lejede lokaler, og der blev holdt husmøder i forskellige hjem. I 1956 købte man Missionshuset i Niels Ebbesensgade. I 1975 var pladsen blevet for trang, og man flyttede ind i nybyggede lokaler på Vennelystvej i Kristrup. Lokalerne blev udbygget i 1988, hvor pladsen igen blev for trang.
Sidste år blev lokalerne solgt til Rema, og man flyttede til de nuværende lejede lokaler i Nellemann-bygningen over for Randers Regnskov.
 Kirken var i de første mange år medlem af Det Danske Missionsforbund, der i år også fejrer 125 års jubilæum. Men i 1975 valgte man at træde ud og har siden været en selvstændig menighed. Præst i kirken er Peter Overbeck.
 

Fremtiden

– Kirken har et ønske om at være i byen og være en kirke for byen. Der skal være rum og plads til vækst. Og så skal der være plads til alle. Kirken vil gerne kommunikere på en måde, så kristendommen bliver nærværende og opleves som relevant for alle, siger kirkens talsmand, Allan Bruhn.

Mission

Kirken har altid haft et stort hjerte for mission og socialt engagement i andre lande. Man har udsendt egne missionærer til Swaziland og Indien. Endvidere har man deltaget i missions- og udviklingsarbejde i fx Brasilien, Sri Lanka, Mozambique, Filippinerne og Israel.
De senere år har kirken også haft sociale aktiviteter i Randers, blandt andet gennem maduddeling i Kirkernes Familiehjælp.
Jubilæet blev markeret ved en jubilæumsgudstjeneste søndag den 10. marts.
Eva